Faktycznie, małe niedopatrzenie z mojej strony - to najpewniej wina premiery Halki. Niezorientowanych poinformuję tylko, że to rzeźba łuczniczki, która otrzymała cios z mawashi geri w nery :)
Podniesiemy trochę poziom?
[900]
Wersja do druku
Faktycznie, małe niedopatrzenie z mojej strony - to najpewniej wina premiery Halki. Niezorientowanych poinformuję tylko, że to rzeźba łuczniczki, która otrzymała cios z mawashi geri w nery :)
Podniesiemy trochę poziom?
[900]
wyżej?
[901] dzień, w którym pękło niebo
Od razu wiedziałem, że Łuczniczkę pogięło. Pęknięte niebo fajne. Trzeszczało?
Troszkę i trzeszczało, jednak bardziej słychać było jakby szum. Zresztą na zdjęciu szum ów doskonale widać :roll:
[902] miasto monitorowane
Jak ten czas leci. Znowu maj :)
[903]
Tradycyjnie z wyrazami szacunku.
903 super!
Dziękuję bardzo za miłe słowa, na które jestem wielce łasy (więc proszę się nie krępować). :)
[906]-[913] myśleńcińska wiosna
P.S.(hasło)
Jabole najlepiej smakują w maju na różopolu
P.S.II (odzew)
Bydgoska młodzież spija je nader chętnie ;)
jeśli fotki z dzisiaj to żeśmy się rozminęli:p
Bardzo prawdopodobne, to spory teren jednak jest :confused:
[914]
[915] maj na wyspie
[916] retrospekcja
W retrospekcji było fajniej. Tak jakoś szaro i swojsko.
Szaro-bury swojski świat sprzed 20 lat znika kawałek po kawałku, ustępując miejsca "NOWEMU", z którym to różnie bywa. Czasami nawet dość zabawnie :)
[917] mekka
Ostatnie najlepsze w galerii, i nie, nie mam problemów z alkoholem :)
Mekka- super to ktoś wymyślił. Ja w swoim nocnym podpadłem i mnie wpuszczają tylko w piątki i soboty. Wszystko przez aptekę.
Dziękuję bardzo za komentarze. Dziękuję również wszystkim tym, którym chce się jeszcze tutaj zaglądać...
[918] ...
Ciekawe co z tego wyrośnie?
Sam jestem ciekawy :)
[919] flanowanie
wrócę do łuczniczki oszczepniczki (899), dopiero wczoraj zobaczyłam ją na żywo, a jako że jestem ostatnio opóźniona w rozwoju miasta, to ze zdjęcia Twojego byłam pewna że to oszczepa:mrgreen:, jakże się zdziwiłam kiedy ją zobaczyłam - no ale okazała jest
[920] wysoki poziom - niski poziom
Poziom będzie jeszcze niższy, gdy kawałek wysokiego poziomu oderwie się i na tą materię pod nim rozciągnietą spadnie, po czym poturla się się w przód i na głowie pani na niskim poziomie lot swój zakończy...
Wtedy będę mógł powiedzieć, że osiągnąłem fotograficzne...
[921] ...
...niebo :D
[922] katharsis II
Zawsze do usług: [923] : po schodach do samej góry i ostatnie drzwi na lewo :)
[924]
Teraz będę pracował nad warsztatem.
Nie dość, że wojewódzka to jeszcze odwykowa. Sądząc po okolicy raczej sobie nie radzi.
Radzi sobie wyśmienicie, albowiem w Bydgoszczy nie istnieje problem "przyzwyczajonych" :)
A jak warsztat? W pierwszej kolejności wyprostowałem łuczniczkę: [925]
[926] ZŁY (A.D.2013)
BTW: ciekawe, czy ktoś z obecnych kojarzy jeszcze książkę pod tym tytułem :?
901 czyli dzień w którym pękło niebo pięknie wygląda! 903 bardzo przyjemnie zakręcone. A maj na wyspach to twoja przeróbka czy zdjęcia w tak szerokim odstępie czasu?
To efekt ciężkiej pracy włożonej przez wielu ludzi.
[927]
[928]
P.S. Kasztanowce w rozkwicie, więc na wyspie nadal maj.
[929] prawdziwa sztuka
[930] krytyki się nie boi
Pominę fakt, że żeby coś krytykować należy coś w temacie wiedzieć, gdyż łatwo wyjść na buca.
BUC - skrót od bardzo uwrażliwiony człowiek, a nie jak sobie niektórzy (szczególnie mieszkańcy Krakowa) w pierwszej chwili mogli pomyśleć :)
Nie tylko ksiązkę..ale i te klimaty w niej zaklęte.Cytat:
BTW: ciekawe, czy ktoś z obecnych kojarzy jeszcze książkę pod tym tytułem
Niestety nie ma ich na tym zdjęciu Jacku.Jest na nim słodko i czysto,ciepło,bezpiecznie,mięciutko..
[..aczkolwiek nie jest to do końca bezpieczna dzielnica to zdjęcie tego nie oddaje.]
Tyrmand w czarnobiałym i na kocio- łbim bruku się chował.
Upside Down - Wychodzę - YouTube
Wychodzenie na ... jest rzeczą mieszczącą się w standardach normalności ;)
No niestety, nie jestem w stanie przeskoczyć 60ciu lat różnicy. Zdjęcie tylko delikatnie nawiązuje do książki poprzez tytuł - bo ZŁY nie był zły, za to był prawie jak cień :)
[931] bardzo dawno temu na Okolu
Według mnie zdjęcia są niezłe
Wątek, kto by przypuszczał, skończy niebawem dwa latka i z tej okazji postanowiłem wrócić do jego myśli przewodniej.
Zespół pałacowo-parkowy w Ostromecku
[932]
[933]
[934]
[935]
[936]
[937]
[938]
Puszcza Bydgoska
[939]
[940]
[941]
[942]
[943]
[944]nuphar luteum :)
[945]
935, 938 - nie wiem, jak to zrobiłeś, ale podoba mi się.
Dziękuję Ligo za opinie - to bardzo budujące i sprawia, że jeszcze mi się chce od czasu do czasu coś tutaj pokazać.
W czasie suszy szosa sucha, a ludzie gnani owczym pędem udają się nad wodę, celem schłodzenia swoich ciał. Postanowiłem nie być gorszy, przy okazji (bo każda okazja jest dobra żeby sobie wypić i popstrykać) uwieczniając Rynek pewnego małego miasteczka.
Rynek w Koronowie
[946]
[947]
[948]
[949]
[950]
Bydgoskie anioły ...czyli coś w sam raz na piekielne upały
[952]
[953]
[954]
[955]
[956]
[957]
w sumie to takie bardziej cmentarne anioły nie Masz jakiś bydgoskich:D
Tak się składa, że anioły zamieszkują cmentarze. SOM też takie co oblepiają fasady kościołów tudzież ulokowały się w ich wnętrzach...ale to przy innej okazji.
[958] dziewczyna...jeszcze nie anioł
Natomiast najbardziej znanego bydgoskiego anioła bez trudu znalazłem na YOUTUBE. Ot, takie małe urozmaicenie :D
http://www.youtube.com/watch?v=r-QbNVEq6MA
ponoć ten anioł to chłopiec o wzroście 175 cm:p
No popatrz! Kto by przypuszczał?
[959] dla ochłody...
...dla jednych napój, dla drugich lody :D
Fajne to ostatnie. Zresztą Koronowo i puszcza też mi pasują a anioły piękne.