kaczusia
i perkozik , nie mam jego dobrego ujecia , wiec tylko takie ::)
i jeszcze jeden kotlet z ostatniej wycieczki
Wersja do druku
kaczusia
i perkozik , nie mam jego dobrego ujecia , wiec tylko takie ::)
i jeszcze jeden kotlet z ostatniej wycieczki
Perkozik w pierwszym ujęciu podoba mi się najbardziej, szkoda tylko że głowa w cieniu, ale kropelki w powietrzu super. Kaczusia i białogłowy poniżej Twoich możliwości.
Kaczusia jak Nike z Samotraki, bardzo ładna poza. Pierwszy perkozik - urwisowaty, bardzo sympatyczne ujęcie. Drugi też fajny, ale jarzyło, ja bym popróbowała ciemniej rawa wywołać i pokazać go w ciemnym złocie - te bąble po prawej powinny wtedy ładnie zagrać.
A kotlecik - smakowity i owszem :)
co to jest, to ostatnie? jakiś dziwny ten ptak... skrzydełek nie ma ;]
edit: przed chwilą widziałem tam jakiegoś sierściucha, a nie orła
perkozy są b. fajne
szuflada , jesien tamtego roku , robie porzedki na dyskach , bo miejsca malo , no i sie znajduje jeszcze co nieco :)
mnie sie tez podobuje ten perkozik co sie z wody wydostaje i te kropelki.taki mokrusi fajny:)
Nu Panie! Portrecik z rybką i kropelkami - uroczy wielce! Ty Sylwuś takie ładne zdjęcia po kątach trzymasz? Jazda głębsze porządki robić na tych dyskach, Święta idą :)
Fantastyczne jestem naprawde zaskoczony bo dawno nie widziałem takich zdjęć.
ciekawe ujęcia perfekcyjna jakość.
Olśniewające
Wow, kapitalny moment!!!!
Piekne zdjęcia:) Im dłużej siedzę na CB tym bardziej przekonuję się do fotografii ptaków :)
Zachęcam Cię serdecznie! Zwróć uwagę Paenko, że reprezentacja fotografii przyrodniczej to najmniej kłótliwe towarzystwo na CB 8-)
zachecam , choc zaznaczam ze duzo czasu i cierpliwosci trzeba miec :)no i bywaja dogryzki , ze w ZOO lub w parku focone , a czlowieka czasami ch...trafia jak jakis tam czas poswiecil na zwierzynme , nie poszedl do pracy , bo pilnowal az sie pokaze , a tu ci ktos pisze ze fotka z ZOOpochodzi , az sie nie chce czasami pokazywac zdjec , co juz nie wsp[omne ze zniecheca juz ten temat focenia :)
moze mniej interesujace jak poprzednie , no ale jak by nie patrzec to to szuflada
Jak nie, jak tak!
Ślicznie ubrana! Spódniczka kość słoniowa, takaż apaszka, do tego szafirowa bluzka i złota biżuteria! Elegancja i gust najwyższych (nomen omen) lotów!
Czapla z rybka bardzo mi sie podoba, czapla w locie nie jest moze ostra ale chcialbym zeby mi takie wychodzily, perspektywa ujecia ptaka za to prawie idealna. Jutro ide trenować panoramowanie wg Twoich sugestii (AL SERVO, aktywne wszystkie punkty AF i wlić seriami) moze cos wyjdzie.
Gdybym tylko lufę odpowiednia miała, mam jedynie 200mm...do tej pory tylko rybitwy nie uciekały :D i dały się sfotografować.
Gdybym mial D3x i worek pelen najlepszych szkiel to taaaakie zdjecia by mi wychodzily...
No i co z tego ze 200mm? Wiekszosc moich zdjec czapli jest robiona wlasnie na 200mm, czasem na 300 jak chce jakis szczegol pokazac. Tutaj chodzi o zasiadke, o to jak sie zamaskujesz a nie jaka lufe masz. Zaloze sie ze gdybym dal Ci 600mm czy 500mmt o po pierwsze nie wiedzialabys jak to udzwignac a po drugie nie zrobilabys zadnego dobrego zdjecia ( nie jest to wycieczka osobista) ! W zdjeciach ptakow NIE chodzi o to KTO JAKA MA LUFE!!!!
200mm+ czatownia i masz super przyrodnicze fotki :)
FOTOGRAF dobrze napisal , najwazniejsza rzecza przytym temacie fotografii jest przygotowanie sie odpowiednio ,tzn, czatownia +karma dla ptaszkow + paatyczek i potem tylko dogladanie wszystkiego , aby ptactwo mialo co jesc :)
duzo ludzi robi zdjecia z podchodu (spacer ) ale w tym wlasnie przypadku zawsze cos nie wyjdzie , bo zdjecia najczesciej sa robione z reki , tlo nijakie , ostrosc czesto jest tam gdzie nie powinna byc itp , no ale kazdy foci tak jak lubi :)sa ludzie gdzie nie usiadza w jednym miejscu 3h lub nawet wiecej :)
Nie rozumiem twego krzyku i uniesienia. Bardzo mi miło, że tak wierzysz we mnie...na pewno nie była to wycieczka osobista.
Podobno tu towarzystwo miało być spokojniejsze.
Nie znam się kompletnie na fotografii przyrodniczej i technikach w nich wykorzystywanych i nigdzie tego nie sugerowałam. Jednak moje 200 mm niestety nie należy do najcichszych obiektywów a przy mojej wadzie wzroku raczej bez automatu ciężko będzie :D Dźwięk jak z kałasza...tutututuu tutututu tutu ;p
uwierz mi dala bys rade :) tylko tak jak napisalem :) ptaki odlatuja , ale i przylatuja i to najczersciej te same , mimo ze uslysza migawke , to ja zaakceptuja :) o ile masz checi , to zachecam do sprubowania tego typu zdjec a sama zobaczysz jakie to jest fajne uczucie byc tak blisko z przyroda , to tak jak bys brala ja za reke :)
Dokładnie tak właśnie jest. Być w środku wschodu słońca, w środku burzy, popatrzeć w oczy orłu czy lisowi - oto sens włóczenia się z aparatem. Uda się zdjęcie - super, nie uda się - trudno, obraz zostanie w człowieku i tak - najwyżej podzieli się z innymi następnym razem :mrgreen:
PS: Byłeś na Adamku Sylwek?
No to mnie przekonaliście:) Jak tylko znajdę wolny czas to zakopię sie w jakichś krzakach i spróbuję.
sezon zimowy jest najlepszy do focenia ptakow jak i dzikiej zwierzyny :)
nadal szuflada
to drugie poruszone czy się mnie tylko wydaje? w ogóle co to jest za ptaszyna? ma fajną główkę :D
Portrecik - ekstra! Pięknie uchwyciłeś spojrzenie spode łba, wdzięcznie wyszło - jak u nadąsanego dziecka :) I czubeczek świetny.
Na drugim przeszkadza mi brak ostrości.
Sylwek? Zaczniesz Ty w końcu nazywać te ptaszyska, czy mam za uszy wytargać?
cos nowego :)
200mm+40d z reki +czatownia :)
jak sie posiedzi w jednym miejscu z 1h to bardzo duzo ciekawych rzeczy mozna zobaczyc ktore na codzien sie nie widzi , te wszystkie zwierzaki toludzi obserwuja , bo my tylko chwile jestesmy a oni sa caly czas w tym miejscu :) wystarczy tylko troche poobserwowac :) co do pory roku , to kazda jest dobra , wiosna jest ruchliwa dla zwierzat , budowanie gniazd itp , wczesnwe lato dokarmianie , piekne rzeczy mozna zobaczyc , a przy odpowiednim podejsciu sfocic tak ze polecam wyczeczke do krainy przyrody :)
Nemeo mi nie przeszkadza jak tu napiszesz :) zawsze cos sie dzieje :)
Jak na zdjecie z reki to bardzo ladnie Ci wyszlo. W pierwszej chwili myslalem ze to czubatka, ale po przyjzeniu sie zmienilem zdanie, mysle jednak ze to cos z rodziny sikor.
ale ma 2.8 ;) Prawie jak IS, ale lepsze :mrgreen:
70-200mmF.2.8 zIS kosztuje $1600 a bez IS kosztuje $1000 , wniosek ze sam IS wart jest $ 600
kolejne
W lapkach cos trzyma ale wyglada to jak gest w ktorym prosi "daj orzeszka Sylwek, daj orzeszka Sylwek". Podoba mi sie ta plytka glebia ostrosci. Czy to tez 200 mm?
zapomnialem dopisac , 200mm , 40d z reki , a przyslona byla f/2.8 i czas 1/250s :)
to jest najbardziej natretny model jaki mi sie przytrafia , wyjada wszystko co ptakom podsypuje , a malo tego to wszystko mi przewraca , demoluje , by sie dostac do koryta , ale za nim je pogonie , to pstrykne kilka fotek , a potem je plosze :)
świetny złodziejaszek;) przynajmniej ciekawe są te twoje "polowania" ;)
umieszcxze dalsza serie , bo nie wiem kiedy znow bede :) ta plamka na zdjeciu nizej , to zaczynajacy padajacy deszcz :)
pozdr i Wesolych Swiat zycze :)
żyletka
Bardzo sympatyczna ta żyrafka :D
po polsku to sojka :)
No! Widzę, że pomogła "żyrafka" :mrgreen:
Widzę, że amerykańskie sójki są inne niż nasze. Bardziej zawadiackie i trochę inaczej umaszczone. A takiego fajnego czubka u miejscowych to ja nigdy nie widziałam. No ale ja widzę kiepsko...
Tak czy siak - zdjęcia fajne, ze znakiem jakości S*
:-D
* Sylwek oczywiście!