Odp: Sigma 18-35mm f/1.8 DC HSM - krótki zoom ze stałym światłem
Dorwałem i ja. Pierwsze wrażenia - ciężki, cięższy od 50-150 F2,8 i tylko parę cm krótszy. Do AF nie mam zastrzeżeń, łapie tam gdzie ma łapać.
Bardzo mała minimalna odległość ostrzenia - 12-13cm od przedniej soczewki. Poza tym ŻYLETKA nawet na 1,8.
Coś tam popstrykam i wrzucę wieczorkiem.
Pozdrawiam
Cytat:
Zamieszczone przez
pancernik12
Dorwałem i ja. Pierwsze wrażenia - ciężki, cięższy od 50-150 F2,8 i tylko parę cm krótszy. Do AF nie mam zastrzeżeń, łapie tam gdzie ma łapać.
Bardzo mała minimalna odległość ostrzenia - 12-13cm od przedniej soczewki. Poza tym ŻYLETKA nawet na 1,8.
Coś tam popstrykam i wrzucę wieczorkiem.
Pozdrawiam
o dawaj dawaj jakieś foty ! :)
Cytat:
Zamieszczone przez
pancernik12
Poza tym ŻYLETKA nawet na 1,8
wybierany czy pierwszy z brzegu ?
Pierwszy z brzegu (z allegro).
Na razie jedna z pierwszych.35mm F1,8 - jpeg wyciągany z RAWa, wszystko na zero, bez wyostrzania (ani na poziomie RAWa ani jpega). Użyte tylko DPP.
W porównaniu do 30mm Sigmy F1,4 (którą sprzedałem w celu pozyskania środków - KOSMOS).
Jak wrócę to dorzucę :)
p.s. chyba, że jakieś konkretne chcecie (ustawienia, kadr itp.) to może coś się uda zrobić.
Pozdrawiam
Cytat:
Zamieszczone przez
pancernik12
Pierwszy z brzegu (z allegro).
Na razie jedna z pierwszych.35mm F1,8 - jpeg wyciągany z RAWa, wszystko na zero, bez wyostrzania (ani na poziomie RAWa ani jpega). Użyte tylko DPP.
http://farm6.staticflickr.com/5442/9...6ec654af_c.jpg
W porównaniu do 30mm Sigmy F1,4 (którą sprzedałem w celu pozyskania środków - KOSMOS).
Jak wrócę to dorzucę :)
p.s. chyba, że jakieś konkretne chcecie (ustawienia, kadr itp.) to może coś się uda zrobić.
Pozdrawiam
Fajnie fajnie. Możesz sfocić jeden obiekt na ogniskowych 18mm 28mm i 35mm wszystko na 1.8
ale będzie fajnie jak zostawisz z kilka rawów :-)
Coraz bardziej mi się podoba, niestety musze czekać na chętnego na moje stare szkło:(
Wysłane z Sony Xperia S
No to jeszcze parę z pobliskiej świątyni. Tym razem grzebane (podostrzone+kontrast). Godzinę temu robione.
F1,8 35mm
F1,8 18mm
F1,8 35mm
Kurczeblade - zrobię wg zalecenia. Wrzucę jakoś w rawach.
Pozdrawiam
Cytat:
Zamieszczone przez
pancernik12
Jak na 50D ładnie się prezentują zdjęcia :)
na jakim iso robiłeś te w świątyni ?
Jakieś dobre aps-c
Sigma 18-35
Canon 50 1.4
Canon 85 1.8
i można mieć ciekawy zestaw pod apsc.
ISO Pińcet. Zestaw, który mam w stopce w zupełności mi teraz wystarczy do moich zastosowań.
Pozdrawiam
Cytat:
Zamieszczone przez
pancernik12
ISO Pińcet. Zestaw, który mam w stopce w zupełności mi teraz wystarczy do moich zastosowań.
Pozdrawiam
Bardzo fajny zestaw. :)
Będzie fajnie jak coś pokażesz w większej rozdzielczości. Czuje że to szkło będzie przełomem w apsc ! :)