dzieki serdeczne Goomis, ale cos nie moge wejsc na zadna z galerii na Twojej www, ani na bloga?
tak jakby linki nie dzialaly - znaczy po prostu po kliknieciu nic sie nie dzieje.
sprawdzalem na Firefox i IE ...
Wersja do druku
dzieki serdeczne Goomis, ale cos nie moge wejsc na zadna z galerii na Twojej www, ani na bloga?
tak jakby linki nie dzialaly - znaczy po prostu po kliknieciu nic sie nie dzieje.
sprawdzalem na Firefox i IE ...
u mnie na operze śmiga bez problemu :) IE i Firefox to nie przeglądarki dlatego :D
Dokladnie, Firefox to jedyna przegladarka ktora wyswietla zdjecia z uwzglednieniem profili kolorystycznych, dlatego na chwile obecna to najlepszy wybor dla fotografa.
No ale wracajac do tematu watku..
.. dzieki uprzejmosci kolegow habakuk i Goomis moglem dokladnie przyjzec sie reportazom slubnym robionym przy uzyciu 35L
Stwierdzam, ze 35mm to zdecydowanie przyjemniejsza perspektywa w repo niz 50mm
Ja po prostu uczylem sie "glamour" w fotografii na sesjach z modelkami, gdzie 50mm bylo idealne - stad moje ciągoty, zeby zostac przy tej ogniskowej mimo wszystko.
Teraz, kiedy wlasciwie foce wylacznie sluby, 50mm poszlo u mnie w odstawke.. lezy mi w Torbie szklo kosztujace 5700 pln, ktore uzywam jako dopelnienie i z efektow ktorego jestem zadowolony i nic wiecej (nie zachwycony)
Dlatego ja juz podjalem decyzje - przechodze z 50mm na 35mm
Tutaj kolega ustalil mocno dumpingowe ceny za 50L:
http://www.canon-board.info/sprzedam...-poznan-88886/
Dlatego, po takiej cenie nie oplaca mi sie sprzedawac 50L, wiec wpierw sprobuje bezgotówkowo zamienic sie na 35L
Gdy nie znajde chetnego do zamiany, to dopiero wtedy wystawie swoja 50L na allegro, i za sprzedane pieniadze kupie Sigme 35/1.4
Wiec przy okazji.. gdyby ktos sie przymierzal do sprzedazy swojej Sigmy 35/1.4 to prosze o kontakt - podejrzewam, ze akcja z zamiana 50L na 35L nie przejdzie mi, wiec bede zmuszony sprzedac swoja 50L po zanizonej cenie a wtedy bede sie rozgladac za uzywana Sigma 35/1.4 w pierwszej kolejnosci.
Jak nie znajde, to dopiero przejde sie do salonu sigmy ;)
Myslę, że to dobry krok. Do repo jako głowne szklo 35mm. 50tka używam czasem do portretów.
Boję się, że moze być ciężko z kupnem używanej sigmy. To mowy obiektyw. Widząc kogoś kto sprzedaje szklo po zakupie nabrałbym podejrzeń że coś z tym jego egzemplarzem jest nie tak skoro nie jest zadowolony z niej. Może za jakiś czas ;) Niemniej życzę powodzenia.
No rewelacja te foty z Twojej ∑35/1.4, czy wybierałeś w sklepie swój egzemplarz z kilku czy kupiłeś pierwszy lepszy/jedyny? musiałeś wprowadzać korektę mikroregulacji czy szkło idealnie strzela tam gdzie chcesz bez problemów ff/bf - oczywiście pytam o statyczne ujęcia ;)