Dobry statyw (z głowicą) za 500-750zł Co możecie polecić?
Cześć wam !!
Szykuje się do zakupu mojego 1 statywu ( z głowicą). Jak na razie nie dysponuje ciężkim sprzętem... Zaledwie Canon 450D i Tamron 17-50 2.8... Za jakiś czas pewnie zmienię zestaw na wyższą klasę.
Chciałbym kupić dobry statyw, aby służył te kilka lat (też z nowym aparatem (cięższym). Chciałbym kupić coś w granicach 500-750... może coś się znajdzie w tym segmencie cenowym...
Nie wiem jaką wysokość będę potrzebował... Chciałbym aby statyw był uniwersalny max wysokość 165cm myślę, że będzie dobrym rozwiązaniem... jeśli zmieszczę, się w budżecie...
Co możecie polecić??
Odp: Dobry statyw (z głowicą) za 500-750zł Co możecie polecić?
Znajomy używa Fotopro MGA-684 (na niego montuje jeszcze głowicę panoramiczną i Nikony D90 lub D80) - jest zadowolony - cena około 560zł - dobre wyposażenie i możliwość zrobienia monopodu. Ja również chciałem go zakupić (niestety wtedy dostawca miał tylko jedną sztukę). Teraz rozważam jeszcze Manfrotto (na razie planuję :) 055prob) myślę, że model 190 z głowicą byłby w cenie do 750. Mankament gorsze wyposażenie dodatkowe (czyli jego brak). Plus dla mnie, troszeczkę lepszej jakości głowice (np. 496RC2) - lepiej rozwiązana szybkozłączka.