Gdzie jest D800 ? W Twoim linku go nie ma :) Niemcy też dawkują na raty ? ;) :D
Wersja do druku
Gdzie jest D800 ? W Twoim linku go nie ma :) Niemcy też dawkują na raty ? ;) :D
Drugi od prawej na górze to D800. Ma znaczek FX i pasuje do zdjęcia przeciekowego w 100%. Większy nie jest, bo nie zachowali skali względem reszty.
No i nikon ma teraz fajny zestawik: 35 1.8 (w C brak) ,50 1.8/1.4 (w C stara kaszana),85 1.8 i o ile jakość 85 będzie lepsza od canona (a pewnie odrobinę będzie) nawet kosztem trochę wyższej ceny (ok 2000zł) to zbili C na kwaśne jabłko :)
@KUBAwo nikkor 35 1.8 jest dx
No wiem, miałem na myśli cropa a z dla resztą ff też nie jest najgorzej bo w tej kwestii dalej jest lepsze 50 no i zobaczymy co będzie z 85 :)
no i jest 6 aparatów...
http://www.nikon.pl/pl_PL/products/c...unQuery=0&ID=0
Czy jest tam coś nowego niech się nikoniarze wypowiedzą, ja się na żółtym sprzęcie nie znam...
PS. a ponieważ strony się okresowo "krzaczą" znaczy... coś kombinują :)
okopnie wyglada ten D4 na papierze. Jedyna zaleta Nikona zawsze bylo dobre Pro body. Teras canon ich poprostu zniszczyl, przynajmniej na papierze. 12(14)fps z zywotnoscia 400.000cykli vs 10(11)fps. 18mpx vs 16. 61AF vs 51( z czego narazie przeczytalem za 15 ma byc CrossType). Nikon wygrywa tylko z tym AF f/8. Pozatym to straszna kaszana. No i jeszcze stalki Nikona to porazka. trzeba uzywac sigmy. lol.
Pytanie tylko co będzie jak Nikon D4 pojawi się w sklepach szybciej od Canona. To, że jest lepszy na papierze może mu nie wyjść na dobre, kiedy Nikon będzie dłużej na rynku, będzie juz posiadał przykładowo drugi firmware poprawiony po testach przez większą liczbę fotografujących nim.