raczej bez niczego Ci zrobią, ale lepiej zadzwonić i się upewnić
Wersja do druku
raczej bez niczego Ci zrobią, ale lepiej zadzwonić i się upewnić
nie potrzeba jakichkolwiek papierów
no tak.. ale podobno to wada fabryczna i naprwaiają to za free... w razie jeśli lustro odpadnie...
Potwierdzam. Moja jedna 5 poleciała do serwisu bez papierów, była z Niemiec itd itd i zrobili bez pytań :)
Witam i potwierdzam. Też kupiłem na e bayu ful kompletem papierów. Pojechała bez papierów, po tygodniu miałem naprawioną i działa jak ta lala.
oK super dzięki wielkie :)
Mam jeszcze pytanie a nie chce zakładać nowego tematu:
1. Na lustrze widać jakieś, rysy, paprochy -jutro postaram się zrobić zdjęcie- próbowałem je wydmuchać gruchą ale jednak nie daję radę- Czy lustro jest odpowiedzialne za paprochy na zdjęciach czy sama matryca?
2. Możliwe że z gripiem,zamiennik- delta nie jest możliwe podniesienie lustra w celu wyczyszczenia komory?("Cannot Clean Sensor) - Gdyby ktoś miał na sprzedaż klapę od baterii proszę o informacje.
Musisz mieć dobrze naładowane baterie.
1. stan/zabrudzenie lustra nie ma wpływu na zdjęcia tylko syfy na matrycy a dokładnie na filtrze przed matrycą widać na zdjęciach
2. może masz za mało naładowane akumulatory i dlatego nie można podnieść lustra a nie przez grip, naładuj na 100% i zobacz czy dalej nie działa, a jak nie to trzeba "oszukać" body że jest klapka taki mały otworek przy komorze baterii, w klapce jest bolec i w gripie też, można coś tam wepchać i body będzie działać
--- Kolejny post ---
a tu klapka na alledrogo http://allegro.pl/klapka-canon-eos-5d-nowa-oryginal-24h-i4537462691.html
--- Kolejny post ---
a co do dmuchania gruchą to nie polecam za dużo bo można więcej nadmuchać syfów niż było a szczególnie pod matówkę przerobiłem z 7d miałem kilka paprochów a potem po dmuchaniu pełno na rogach pod matówką
Foto-Pan super dzięki wielki, czyli z lustrem dać sobie spokój? Nie próbować go czysic patyczkami z roztworem z Ipy?
A co do baterii to miałem full naładowana.
Zakupie klapkę i wtedy zobaczymy ;)
Ooo... No to gruubo..
Wkładać nie nic nie będę, jedynie to co, chce potraktować wnętrze grucha o ile ogarnę to żeby lustro mi się podniosło ;)
Hmmm czyli rysami na lustrze się nie przejmować w ogóle?
Baterie mam ori tylko ze grip to fake niestety... Produkcji Delta z tego co kojarzę