zwłaszcza ten słup...
Wersja do druku
zwłaszcza ten słup...
Tymi fotkami z targów jeszcze bardziej zachęciłeś mnie od sigmy 30/1.4 (wiem, wiem, że to elką, ale na cropie to prawie to samo).
Z krajobrazowych - 159 baaardzo na tak.
Właśnie ten słup sprawia, że zdjęcie nie jest banalne. Wolę coś takiego niż te wszystkie oklepane, momentami zalatujące kiczem motywy z "pięknymi okolicznościami przyrody". Fotkę Miclesa można odczytywać w różny sposób. Dla jednego może to być kontrast między tymi właśnie "okolicznościami" a bezduszną techniką, ktoś inny może dostrzec tu dowcip autora.
fotkę miclesa można odczytać tak: bez supa ni ma prónda a dowcipne w tym jest to, że nawet ze supem prónda tyż może nie być:)
159. co ten krzok po lewo na dole tam robi ( poza tym, że rośnie)? no i te "betonowe czworaki" tyż pikne nie som:)))
słup to pikus-najbardziej w tym zachodzie słońca przeszkadza słońce-nie można go było wykadrować?
most na Hetmańskiej to pierwsze ale drugie skad?
Właśnie zauważyłem, że 35 na cropie można w ogóle nie odpinać i da się zrobić prawie wszystko :D
Nie wiem jak wam, ale mi te 2 ostatnie zdjęcia wydają się chooleeernie banalne i strzelone "ot tak". Strasznie mnie to dziwi, że wam się podoba, no ale cóż...
Kszoka mi się nie chciało wymazywać, bo wymazanie go nie jest żadnym photoshopowym wyzwaniem, z którym mógłbym się zmierzyć :D Bloki - możnaby też, ale tylko te po prawej. Fabryka "na końcu" rzeki jest jak najbardziej wskazana. Niby że ta woda zasila fabrykę, albo druga metafora - pomimo że fabryka, to woda czysta i przyroda żyje i wygląda zdrowo.
Też z Hetmańskiej, ale w drugą stronę.
Odnośnie tej czystej wody :
161.
I reszta ze spacerku :
162. To lata :
163. I to też lata :
164. No i skoczył...
163 i 164 nawet ciekawe, fajnie wyszlo.
Zdecydowanie krajobraz :D