Wiesz nie prostuje ryby zawsze, tylko czasami. Proste, powyciagane linie/krawedzie w wielu przypadkach wygladaja ciekawiej niz beczka :) Zwlaszcza fotki gdzies w miescie, budynku itd. :)
Wersja do druku
Wiesz nie prostuje ryby zawsze, tylko czasami. Proste, powyciagane linie/krawedzie w wielu przypadkach wygladaja ciekawiej niz beczka :) Zwlaszcza fotki gdzies w miescie, budynku itd. :)
Wiesz co? Chyba polecialy oryginalne fotki do kosza. To akurat spacerowe foto, wiec nie traktowalem go jakos specjalnie. Mam je tylko w wiekszej rozdz., ale juz org wylecial :D
zaaaaaajeeebiiscieeeeeee... nigdzie nie ma aktualnie z mocowaniem canona beda najwczensiej za 2 tygodnie :(, wiec nici z mojego wyjazdu do Ostravy z tym obiektywem ;(
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Wytlumaczcie mi 1 rzecz, czym sie rozni Falcon od Samyang? Czemu wszyscy kupuja Samyang skoro to to samo co Falcon, a ten 2gi ma 2 lata wiecej gwarancji (5 lat)
Dziwny przypadek... no ale nie sądzę że dlatego że to coś innego raczej ludzie są nieufni bo wszędzie piszą o Samyangu a tu nagle jakiś Falcon... Wydaje mi się że to będzie to samo:D Głowy sobie nie dam usiąść ale gdzieś chyba ktoś pisał że ma Falcona? Nie w tym wątku czasem?
jeszcze np
Falcon 8mm f/3.5 Aspherical ED MC
A Samyang zamiast ED ma IF w oznaczeniu :s
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Kurde, jak tak patrze na fotki phazeadam'a, to sa tam aberacje (fiolet widac tam gdzie jest jasne swiatlo) a na fotkach innych, z Samyanga tego nie ma i kurde juz sam nie wiem, czy lepiej nie poczekac na Samyanga, ale wtedy nie bede miec na wyjazd do Ostravy (Czechy) fish-eye :\
w ogole ewidentnie mydli mu prawa strone, a lewa nie :s
nie wiem teraz czy kolega nie umie sie poslugiwac dobrze aparatem czy to obiektyw, bo jednak jak widze fotki http://img2.imageshack.us/img2/2465/img9085i.jpg
iso 800, czas 1/8000 to nie wiem co o tym myslec, bo formula 1 to tam nie jechala..
adzi: czyli istniej podejrzenie że gorzej wykonane egzemplarze idą na rynek jako Falcon?:| Byłoby nieciekawie...
...i dlatego dostają dwa lata więcej gwarancji - sprytne :)
cuś chyba z tą ostrością może faktycznie być w temacie....
ale z lupą się nie przyglądałem.. i tak się cieszę, że pomijając centrum kadru nie mam kompletnej mgły i coś tam widać ;)
a) nie chciało mi się nic grzebać w aparacie - wymierzyłem i strzeliłem
b) iso 800 w 40d nie jest takie złe
c) a co jest złego w czasie 1/8000 ? :D
Falcon wcale nie jest gorszy. Podrzucam pierwszą (naprawdę pierwszą) fotkę, którą nim dziś zrobiłem, zaraz po wyjęciu z pudełka (nie miałem dziś czasu na nic więcej).
Ostrość równo na 3m, f/8.0, iso 400, 1/125 sek, Eos 40d - widoczne plamki, to krople deszczu który akurat zacinał od strony drzwi. KLIK