Prezentacja DVD w ProShow Gold
Może ktoś mi pomoże:)
Tworzę prezentację zdjęć w programie Proshow Gold. Jest tam możliwość ustawiania przejść pomiędzy zdjęciami. Chodzi mi czy jest taka opcja żeby te przejścia zapamiętać albo skorzystać z szablonu. Za każdym razem musze od nowa ustawiać przejście i ewentualnie zoom itp. ( w zakładce efekty). ogólnie chciałem zrobić tak żeby wybrać 4 różne efekty i aplikować je co 2, lub 3 lub 4 zdjęcie. Jeżeli chcę zrobić nową prezentację to znowu od nowa wszystko trzeba ustawiać.
Z góry dzięki za pomoc.
Odp: Program do prezentacji
Mam 2 problemy z Proshow Gold. Może ktoś pomoże?!
Miałem wersję 4.5 i tam tworząc prezentację w pliku exe, zaznaczałem max rozmiar renderowania zdjęć. Wtedy przy oglądaniu prezentacji na pełnym ekranie komputer wyostrzał zdjęcia. Były jak żyleta.
Zainstalowałem wersję 5.0 i tu nie wiem gdzie to ustawić. Przy tworzeniu pliku exe nie ma takiego czegoś. Efekt -> na pełnym ekranie fotki nie wyostrzają się. Są mdłe. Co z tym zrobić?
2 sprawa, to jak wyłączyć mini intro pojawiające się podczas odpalenia pliku exe? Taki reklamowy napis na żółtym tle
ad1. Powiem jak wróce do domu :)
ad2. Przy tworzeniu prezentacji ProShow przy publikowaniu pyta się jakie wstawić intro lub plik About odchacz całkowicie
Przeczytałem całą dyskusję, wszystkie wątki w temacie Program do prezentacji, i ......ostatni post pochodzi z roku 2013, wniosek - nie ma tutaj zainteresowania taką dziedziną popularyzacji fotografii.
Cytat:
Zamieszczone przez
Jacek
Przeczytałem całą dyskusję, wszystkie wątki w temacie Program do prezentacji, i ......ostatni post pochodzi z roku 2013, wniosek - nie ma tutaj zainteresowania taką dziedziną popularyzacji fotografii.
W pierwszym poście jest postawiony problem:
"chcialbym zrobic prezentacje zdjec wraz z dzwiekiem ..czy znacie jakies program do tego ? dobrze by bylo jak by plik byl z rozszerzeniem *.avi albo *mpg"
Od dawna takie coś oferuje LR i to kończy temat jakby...
Nie wiem co to jest LR, a zajmuję się tworzeniem prezentacji od 1974 roku, więc wątek czytałem z ciekawością. Ale skoro temat zamknięty, to sory, nie zauważyłem.
To mógłbyś opisać w jaki sposób tworzyłeś prezentację zdjęć w 1974 roku. Fajnie byłoby skonfrontować Twoje sposoby z prostymi ale efektywnymi narzędziami prezentacji na przykład w Lr.
Cytat:
Zamieszczone przez
Jacek
Nie wiem co to jest LR, a zajmuję się tworzeniem prezentacji od 1974 roku, więc wątek czytałem z ciekawością. Ale skoro temat zamknięty, to sory, nie zauważyłem.
W programie Lightroom (LR ;)) jest możliwość przygotowania pokazu slajdów, dołożenia podkładu muzycznego i wyeksportowania wszystkiego jako plik mp4.
Możliwości są skromne ale pewnie większości użytkowników wystarczą.
Innego programu tego typu nigdy nie używałem.
Dziękuję za odpowiedź, nigdy nie używałem Lightroom więc nie wiem, co on może, a czego nie.
Dla mnie nie jest ważne ile efektów przejść oferuje program, wręcz uważam, że czym mniej, tym lepiej.
Co dla mnie jest ważne, jednoczesne pokazanie na ekranie:
- fotografii (filmów) wraz z
- graficznym obrazem ścieżki dźwiękowej,
w celu idealnej synchronizacji obrazu z dźwiękiem
oraz
zapisanie tego w formatach exe, dvd, mpg na pecety jak i na maca