Serwus.
Ile czasu (przeciętnie) zajmuje serwisowi sprowadzenie części? Wiem, że wiele zależy od rodzaju usterki, ale pewnie jakieś przybliżone standardy można określić. Czekam na sprowadzenie modułu mocującego lustro.
Wersja do druku
Serwus.
Ile czasu (przeciętnie) zajmuje serwisowi sprowadzenie części? Wiem, że wiele zależy od rodzaju usterki, ale pewnie jakieś przybliżone standardy można określić. Czekam na sprowadzenie modułu mocującego lustro.
U mnie prawie rok temu miała miejsce identyczna sytuacja... Canon 40D, 50 1.4, również FF, wymieniony pierścień ostrości (nikt w serwisie nie potrafił mi odpowiedzieć na pytanie "PO CO?") i uwaga... obiektyw też wrócił z paprochem!
---
A teraz z innej beczki... czy uszkodzenie gniazda kart pamięci podlega naprawie gwarancyjnej?
Moja 85tka bez L po tygodniu używania złapała kilka pyłków na ruchomej soczewce.
Pan na infolinii powiedział, że może to być wada konstrukcyjna i możliwe, że usuną kłaczki na gwarancji.
To moja druga 85tka z takim problemem, w innych szkiełkach canona, mimo ciężkiej eksploatacji nie miałem takiego problemu. Ten typ chyba tak ma :(
A te pyłki jakoś przeszkadzają robić zdjęcia - tak tylko pytam ;)8-).
Raczej nie, ale jak będzie ich przybywać to kto wie, serwis zaczął się plątać w zeznaniach więc chyba problem występuje.
1-2 dni robocze, to maks.
Jakby każdy do nich dzwonił z pyłkami na szkłach to ludzie z normalnymi problemami by się nie dodzwonili ;)
Nie widać na zdjęciach więc po co się przejmować ?;)
A żeby ostudzić się polecam wyciąć kwadracik 1cm na 1cm i położyć na soczewce, pstryknąć zdjęcie i zobaczyć jak to wygląda ;)