Czyli do d##y, odwrotnie niż w canonach...
Wersja do druku
A ja odchodząc od tematu ... ciekawe jak teraz będzie się do tego wszystkiego miała sprzedaż Sigmy 70-200 f/2.8. Moim skromnym i subiektywnym zdaniem sprzedaż teraz drastycznie spadnie, jeszcze biorąc pod uwagę wyzszą cene niż za tamrona
Dobrze już, bo za bardzo się zrobiło nie na temat.
A propos Sigmy - jak już gdzieś wspomniałęm wczesniej - warto zrobić konfrontację, ale ja nie mam dotępu do tego szkiełka... Ma ktoś z Poznania ? We dwóch byłoby bardziej obiektywnie :)
W sumie to nawet nie ma się czemu dziwić. Tam gdzie będziesz potrzebował USM-a (sport, reportaż, etc.) to po prostu z Tamronem się nie wyrobisz i tyle. Cała reszta - da radę. Jednakże pragnę zauważyć, że nieco droższa Sigma 70-200 f/2.8 APO EX DG MACRO HSM II (2,8kzł aktualnie) ma HSM, będący odpowiedzią na USM Canona. Wybór należy do kupujących.
Tutaj troszeczkę wyłapał kolega o co mi chodzi i co próbuję tak starannie/na siłe pokazać.
Własnie powinien ale czy tak jest - takiego testu nie mamy.Ale teoria nie zawsze jest taka jak ja piszą.Dlatego ja też nie pisałem na siłę,że jest on lepszy.Moim zdaniem powinien być.
A druga sprawa jeżeli mamy porównywać T 70-200 2.8 z C 70-200 2.8 L to również istotną rolę tutaj gra cena.No no chyba nikt nie smie powiedzieć,że różnicy nie ma w cenie.I tutaj też + dla Tamrona o ile jakością zbyt nie odbiega od Canona.
A tutaj MMM
Widzisz zadałem pytanie wcześniej - nie odpowiedziałeś.Cytat:
Pisałem w tym wątku już kilka razy że cenowo Tamron nie ma konkurencji, ostatnio dzisiaj o godzinie 15:03 (na poprzedniej stronie jest post) ale ty dalej uparcie chcesz rozmawiać sam ze sobą, wymyślając jakieś bzdurne "gry" ze śmiesznymi "podchwytliwymi" pytaniami i oczywistymi odpowiedziami.
Ktoś ci za to obiecał zniżkę przy kupnie tego Tamrona czy co?
Tak nawiasem mówiąc to chyba koledzy z Nikonami powinni się bardzo z tego obiektywu ucieszyć, bo z tego co wiem to w tamtym systemie za dużego wyboru w takich tele nie ma.
Widzisz zadałem pytanie jeszcze wcześniej - nie odpowiedziałeś.
Po prostu nie znasz odpowiedzi.Bo takiej nie ma:)
A co do zniżki to nikt mi nic nie obiecał :D szkoda hehe Pozatym ja zamierzam zakupic C 70-300 IS USM bo 100mm dla mnie różnice robi. Ale po tym teście za taką cene nie wiem czy nie zrezygnuję ze 100 mm i IS na rzecz światełka 2.8 w tele :D Czas pokaże:) Bo niestety ze względu na cene nie mogę być posiadaczem C 70-200 2.8 L ( prawie 2 x tyle kosztuje co Tami) ale tutaj Tamron w cenie 2.500 ze światłem 2.8...daje do myślenia.
Pozdrawiam MMM hehe dla mnie da dyskusja się skończyła.