mam nadzieję że się nie pomyliłem :)
http://www.canon-board.info/showthread.php?t=31997
Wersja do druku
mam nadzieję że się nie pomyliłem :)
http://www.canon-board.info/showthread.php?t=31997
Gratuluję finalistom!
Ale - skoro już można, bo po sprawie - to pożałuję kotka nr 8 z pierwszego zestawu. Trzymałam za niego kciuki, nie załapał się, ale moich uczuć do niego to nie zmienia. Autorowi gratuluję, bo udało mu się oddać nastrój zwierzaczka :)
gratki dla finalistów
dziękuję tej jedynej osobie która zagłosowała na moją 14-stkę :)
Dzięki Ewo za miłe słowa, ta 8-ka w 1-szym zestawie to akurat moja fotka, zdjęcie pochodzi sprzed paru miesięcy, nie miałem jeszcze wtedy lustrzanki, zrobiłem je kompaktem Canona PS A710, ale nie był to przypadkowy pstryk - wykorzystałem tryb manualny, punktowy pomiar światła , RAW
A tak swoją drogą to chyba lepiej wybrać 8 finałowych zdjęć po największej liczbie otrzymanych głosów niż po 2 najlepsze np. z 4 przypadkowych zestawów
Ale jakoś się tym specjalnie nie przejmuję w końcu chodzi tylko o zabawę
Gratulacje dla finalistów.
Pewnie miałby więcej głosów, bo kadr ładny, ale zdjęcie bardzo nieostre na całości...Cytat:
Zamieszczone przez oszin
A to widać :)Cytat:
Zamieszczone przez chmuras
Trudno orzec, bo czynnikiem zaburzającym jest statystyka. Tak jak w piłce nożnej - trafi się do silniejszej grupy i można odpaść będąc lepszym od wielu finalistów... W pierwszej grupie walka była bardzo wyrównana, wyniki różniły się o włos..Cytat:
A tak swoją drogą to chyba lepiej wybrać 8 finałowych zdjęć po największej liczbie otrzymanych głosów niż po 2 najlepsze np. z 4 przypadkowych zestawów.
Ale jakoś się tym specjalnie nie przejmuję w końcu chodzi tylko o zabawę
Gratulacje dla finalistów.
Ja już zagłosowałam, ale to był ciężki wybór :)
Naprawdę gratulacje, wspaniałe zdjęcia :)
DZIĘKUJĘ wszystkim: głosującym i oglądającym!
Krótkie INFO o zdjęciu.
Zrobione 2.03.08 na Wystawie Kotów Rasowych w "Blue City" w Warszawie (wiecej zdjęć w galerii Picasaweb/hekselman).
Aparat EOS 5D, RAW, ISO1250, 1/90 F3.5. Obiektyw EF 70-200 2.8 IS L200mm. Bez lampy błyskowej.
Było miło ! :-)
A ja chciałem pogratulować autorowi finałowej 7ki. Moim skromnym zdaniem najmocniejsze zdjęcie z całego zbioru.
Dlaczego? Czysta forma oraz to co najważniejsze: pokazuje ciekawską naturę kociaka. A jakby się głębiej zastanowić, to kot ma dwie cechy główne: jest ciekawski albo/i leniwy (tu pozdrowienia dla autora 6tki, również bardzo fajnie trafionej).
Gdy oglądam Wasze zdjęcia z koncertów, reportaży, streety czy inne, to zawsze widać na nich dynamikę, emocje lub coś, co określa modela lub sytuacje. Tutaj w większości zdjęć tego zabrakło.
Dobra, nie wymądrzam się więcej. W końcu mnie zdyskwalifikowali już pierwszego dnia.
BTW, jak się można dowiedzieć, kto jest autorem konkretnych klatek?
gratuluję autorowi czwórki wygranej.
Podobnie jak Oskarowy jestem za 7mką jako najlepsze zdjęcie :)
Sam przyznaje się do pierwszego zdjęcia z finałowej serii. Dzięki za głosy :)