-
No właśnie ja strzelam tylko w Rawach i chodzi mi bardziej o to, że by to nie trwało 30-60s, tylko z góra 15s. Ten Lexar ma teoretycznie 35mb/s, więc licząc, że RAW z 50D ma ok. 23MB*16 wychodzi ok 370mb buforu, czyli licząc nawet że spuszcza po 30mb/s to wychodzi opróżnienie w 12,3s. Czy te wyliczenia pokrywają się z rzeczywistością, czy też jest trochę gorzej???
-
przed momentem przetestowałem obie karty... tak pi-razy-oko... wychodzi ok. 8-13s na 16 klatek.. nie wiem czy dobrze liczyłem, ale wydaje mi się to dobrym "zjawiskiem"
na pewno w/w Sandisk Ultra 30MB/s spokojnie daje radę. Lexara używam zamiennie.
#
-
Pomyśl czy będziesz strzelał seriami po 16 klatek? Moim zdaniem 3-4 fotki w serii to max jakie przeciętny użytkownik wykonuje. Mam lexara 4gb x233 oraz Sandisca 8gb ultra II i nigdy nie miałem problemu z zapchanym buforem... fakt, że u mnie seria to 3-4 fotki.
-
Używam często długiej serii, to też jest ona jednym z powodów, dla których chce kupić 50D, a co do karty to prawdopodobnie wezmę Lexara X300 8GB.
-
Jaka karta dla amatora?
Potrzebuję karty dla:
Aparat: 400D
Poziom: amator/fotografia okazjonalna :-)
Format: jpeg
Znalazłem cos takiego: http://allegro.pl/sandisk-compact-fl...392471071.html
Wystarczy? Chyba większa prędkość odczytu i zapisu jest niepotrzebna? A może polecicie coś innego? Nie mam przedziału cenowego, ale nie chce dawać zbyt dużo kasy, bo nie wykorzystam tego.
Przeniosłem Proszę zapoznać się z pkt. 2 i 3 regulaminu.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
borubar
Podejrzanie to wygląda, IMHO jak podróba a nie SanDisk.
No chyba że wprowadzili nowy Design...:roll:
Ja bym nie kupił, ale wybór należy do Ciebie.
Pozdrówka!
-
Mam 50D i trzy karty 8GB Silicon Power 200x ta jest najwolniejsza i 8GB PQI x300 oraz SanDisk Extreme 60MB/s. Z doświadczenia powiem ze przy zdjęciach seryjnych na pełnych RAW-ach sprawdzają sie dwie ostatnie pierwsza przy zwykłym pstrykaniu owszem jednak do reporterki sie nie nadaje chyba ze zapis sam JPG to owszem wyrabia.
-
Czy prędkość zapisu na poziomie 30mb wystarczy dla jpega i 400D?
-
-
2 x 4GB czy 1 x 8GB?
do wydania mam około 100zł
http://allegro.pl/pretec-compactflas...823288475.html
taki pretec wystarczy?