Dołączam się do podziękowań!
:)
Wersja do druku
Dołączam się do podziękowań!
:)
Mi też się nie udało... a bez pilota - zwykłym spustem ci się udaje?
Mi jako jedynemu z dotykających mojego sprzętu to się udaje, więc nie dziwne że taki mały kawałek elektroniki nie ma odpowiedniego wyczucia... zresztą tryb continuous nie służy (z definicji i z nazwy) do robienia pojedynczych zdjęć ;) .
Dzięki Vitez :)
u mnie wszystko ok,
a ja czekam :(
Zwykłym spustem bez problemu robię pojedynczą klatkę w trybie H.. zarówno ze spustu a aparacie jak i w gripie.. co ciekawe - mimo usilnych prób nie udało mi sie to z wyzwalaczem radiowym a mojej żonie bez problemu za drugim czy trzecim razem i co drugi raz tym pilocikiem jej wychodzi..
A mnie szkoda migawki na testy..
Do mnie dotarł jeszcze w starym roku, wielkie dzięki :)
Z pojedynczym wyzwalaniem migawki w trybie H nie ma problemu, po prostu kwestia wprawy. Wtyczka pasuje do gniazdka idealnie. Jednym słowem wszystko w najlepszym porządku.
Przy okazji można sobie pomarzyć ile fajnych rzeczy można byłoby sprowadzić w taki grupowy sposób... Ale np. w przypadku obiektywów to już trochę inna skala odpowiedzialności i nie sądzę, żeby ktoś zaryzykował takie przedsięwzięcie "społecznie".
Doszło! Działa, super! Nawet bez jakiegoś przerabiania.. Mam dwie sztuki - z jednego pilota można odpalić dwa korpusy w tym samym momencie! Rewelacja!
DZIĘKI!
A u mnie poczta jeszcze śpi błogim zimowym snem. Ale jestem pewien, że to jest kwestia kilku dni i będę mógł się przyłączyć do och-ów i a-chów:lol: ;-)
Wyobraźnia działa - zasięg 100m, ile puszek możesz zmieścić na przestrzeni o promieniu 100m ? Jak sie uprzesz to i kilkaset body jednym pilotem odpalisz ;) .
Minus - jak się blisko siebie znajdzie parę osób używających tego samego ustrojstwa i tego samego kanału (najlepiej przestawić na wszelki wypadek na inny niż domyślny kanał wyzwalania).