MarekC - a nie przypadkiem ISSN (International Standard Serial Number)? Wydawało mi się, że ISBN (International Standard Book Number) jest dla wydawnictw jednorazowych.
Wersja do druku
MarekC - a nie przypadkiem ISSN (International Standard Serial Number)? Wydawało mi się, że ISBN (International Standard Book Number) jest dla wydawnictw jednorazowych.
Wiatam !!!
Informacje które posiadam może pomogą komuś w zdobyciu legitymacji prasowej (SD RP),tak jak mi pomogły .....
Stowarzyszenie Dziennikarzy Rzeczypospolitej Polskiej (SD RP) jest najwiekszą organizacją dziennikarską w Polsce .Liczy prawie 8 tyś.członków zgrupowanych w 17 oddziałach terenowych.Członkowie SD RP znajdują się we wszystkich redakcjach prasy,radia,telewizji,agencji prasowych i portali internetowych .
Legitymacja prasowa to drugie narzędzie pracy fotoreportera oczywiście pierwsze to aparat ....
Jak zostać członkiem SDRP ( Stowarzyszenie Dziennikarzy RP )
1. Członkiem SD RP może zostać Kandydat aktualnie pracujący jako dzinnikarz lub będący dziennikarzem ,prasoznawcą,obywatelem polskim,którego zasadniczym źródłem utrzymania jest wykonywanie od co najmniej dwóch lat pracy dziennikarskiej (lub prasoznawczej ) w prasie , radiu i telewizji, a także dziennikarzem emerytem i rencistą lub osobą legitymującą się działalonścią publicystyczną ( w tym i rzecznicy prasowi) , mimo iż praca dziennikarska nie stanowi zasadniczego środka utrzymania .
2, Potencjalny kandydat powinien spełniać następujące warunki :
- złożyć pismo-prośbę o przyjęcie na członka SD RP
- złożyć pismo-prośbęo wydanie legitymacji prasowej członkowskiej
- wypełnić czytelnie druk deklaracji uzupełniając ją rekomendacją członków wprowadzających będących aktualnie członkiem Stowarzyszenia SD RP wraz z ich nr legitymacji (załącznik do pobrania w biurze SD RP oddziału )
-dołączyć 2 zdjęcia legitymacyjne i potwierdzenie wpłaty 40 zł
-uiścić wpłate 40 zł (na konto lub gotówce ) za wydanie legitymacji
-udokumentować aktywność dziennikarska (kserokopie zdjęć lub zapisków z parsy )
-dołączyć swój życiorys
Profity jakie wynikają z posługiwania się legitymacją prasową nie trzeba nikomu przytaczać ,posiadanie i posługiwanie się legitymacją uprawnia do zbierania materiałów prasowych podczas wykonywania pracy dziennikarskiej....( wchodzisz tam gdzie inni wejś nie mogą ...to pokrótce) Pozdrawiam ....
Pozdrawiam ....
Conajmniej dwuletnia działalność dziennikarska? to chyba będzie problem :mrgreen:... pomysł ze stowarzyszeniem wydaje się być łatwiejszy do realizacji w naszych forumowych realiach :wink: .
no i wlasnie dlatego chcemy miec swoja legitke :DCytat:
Zamieszczone przez micele
Tobie pomogly ale... niestety wiekszosc uzytkownikow tego forum ktora "chcialaby a nie moze" ;) - nie spelnia wymogow przedstawionych w punkcie 1.Cytat:
Zamieszczone przez micele
Było ISBN ... to jest do sprawdzenia jakiego identyfikatora wymaga periodyk.Cytat:
Zamieszczone przez Mikołaj
Ja tylko pisałem że mam drukarki, ja w papierkowych robotach też nie bardzoCytat:
Zamieszczone przez gr86
a co do cen to:
Dodruk- personalizacja danych na kartach zrobionych offsetowo 2,50 zł
Nadruk w kolorze metodą termosublimacji 4,50 zł
W załączniku jest przykład zeskanowany, aby móc zobaczyć jak rozkłada się twój projekt na karcie
Legitymacja i stowarzyszenie jak najbardziej ale co do robienia identyfikatora, ładny to on jest, tylko rodzi się pytanie : Po co?
juz było mówione. Często mozna taką legitką zabajerowac wielu ochroniarzy i wejsc tam gdzie inni nie mogą. Ale osobiscie mi bardziej zalezy na tym 'stowarzyszeniu' a legitymacja przy okazji.
pozdr.
Co prawda mnie temat tych gadżetów nie dotyczy, bo posiadam prawdziwą legitymację prasową, ale ciekawość mnie zżera i nie mogę się powstrzymać od zadania tego pytania:
Czemu ta legitymacja nie jest w języku flamandzkim bądź japońskim? Uważacie, że angielskie teksty dodadzą temu czemuś ;-) powagi i otworzą drzwi zamknięte dla statystycznych fotografów-amatorów? Wasz rodzimy język więźnie Wam w gardle i brzmi smiesznie, że się go wstydzicie?
Łomatko... całe szczęście, że to forum poświęcone jest fotografii a nie np. wyścigom samochodowym, bo jeszcze byście próbowali się dostać na tor rajdowy w blaszanych samochodzikach na pedały :lol: :D
Przepraszam jeśli zraniłem czyjeś uczucia czy oczekiwania, MSPANC :D