Zawsze tez można przymknąć sigme do 2.0 czyli tak jak się 28 używa a wtedy na centralnym AF nie wierze żeby pudłowała. Przynajmniej moja trafia.
Wersja do druku
Zawsze tez można przymknąć sigme do 2.0 czyli tak jak się 28 używa a wtedy na centralnym AF nie wierze żeby pudłowała. Przynajmniej moja trafia.
Nie. Ja uważam, że zwiekszenie GO koryguje FF/BF
Ja bym raczej powiedział, że zwiększenie GO jedynie "zaciera ślady" po ff/bf.
Chyba główna zaleta C28 - jest pod FF, S30 niestety nie.
U mnie C28 na f/1.8 już sobie nieźle radzi, a na f/2.0 już jest super ostry.
Na razie jeszcze mam C28, ale w "stajni" jest już C24L i... C24L na f/1.6 ostrzejszy niż C28 na f/1.8.
Witam
Mam pytanko następujące.
Chcę kupić Canona 28 1.8, ale nie mogę znaleźć używanego nigdzie w dobrej cenie. Nowy w sklepie można kupić już za 1750 zł, a faktura się przyda w koszty.
Powiedzcie czy jest duży rozrzut jakościowy 28mek czy można kupować w ciemno ?
Sklep mam 30 km od domu, ale przesyłka u nich jest za free, więc pewnie zamówię z przesyłką, bo zawsze wtedy mogę zwrócić bez powodu.
Pozdrawiam
Uu..okazało sie, że nie jest dostępny. Będę musiał szukać w innym sklepie. Ale pytanie dalej aktualne..
A kupujesz moze w fotoceny w Chorzowie? Ja kupowalem tam i akurat testowalem na miejscu, nie wiem czy mieli wiecej sztuk, bo ta co wzialem do reki byla ok. Ostrosc w pelni akceptowalna na 1.8, 2.2 zyletka. Pojechalem z puszka i laptpopem. Spokojnie szczeliem kilka fotek sprzedawcy i przejrzalem na lapie. Polecma sklep.