znalazłem coś takiego na Fotopolis:
ISO
- Auto (ISO 100-400)
- ręczny wybór: ISO 100 - ISO 1600 z rozszerzeniem o wartość ISO 3200 (H)
do tej pory tego nie zauważyłem
Wersja do druku
znalazłem coś takiego na Fotopolis:
ISO
- Auto (ISO 100-400)
- ręczny wybór: ISO 100 - ISO 1600 z rozszerzeniem o wartość ISO 3200 (H)
do tej pory tego nie zauważyłem
dokładnie, mimo, że niektóre parametry się pogorszyłyCytat:
Zamieszczone przez Andee
poczytaj o bloomingu! i wogóle o migawce kombinowanej! bo tak to się właściwieCytat:
Zamieszczone przez popmart
u nikona nazywa. ja bogu dziekuję, że D80 ma normalną a pogorszenie X-Sync to dla mnie pikuś :)
i jeszcze jedno w kwestii Picture Style - tym razem z canon.co.jp:
Downloaded from Canon’s website and registered in the EOS 400D DIGITAL via bundled software, files like “Nostalgia,” “Clear,” “Twilight,” “Emerald,” and “Autumn Hues” offer image characteristics for optimal results from rare shooting conditions.
- na razie nie widziałem tego do ściągnięcia - może mają opóźnienie.
hmm... no dobra... widac Canon pomyslal o tym, zeby dac skazanym dotychczas na jednakowa go...nosc tonali matryc uzytkownikom cos w rodzaju namiastki filmu... pomysl w sumie dobry, choc Picture Style Landscape o pomste do nieba wola plastikiem i dennymi kolorami, rodem z pstrykadel Sony...Cytat:
Zamieszczone przez twi
ale Picture Style Velvia i Provia bym z checia zobaczyl...
Pan Askey najwyraźniej nie śpi bo pojawił się news o Rocohu Caplio R5 i Fuji S9600 a o 400D jeszcze ani mru mru
I tu jest sedno całej sprawy. W cywilizowanym świecie to jest aparat dla grupy docelowej do której się zaliczają nastolatkowie którzy wciągneli się w fotografię i mogą go sobie kupić za kieszonkowe a jak komuś rozmiar nie pasuje to idzie sobie kupić 30D. Przy naszych zarobkach to dla wielu szczyt marzeń i obiekt westchnień a jak się już kupi to po powrocie ze sklepu pudełko z 350D+KIT otwiera się z wypiekami na twarzy jaki to super sprzęt kupiliśmy po pół roku zbierania kasy...Cytat:
Zamieszczone przez twi
Cytat:
Zamieszczone przez MMM
Oczywiście. Canon Eos 400D to aparat stworzony specjalnie dla dzieci/młodzierzy 12-15 lat które mają jeszcze dość małe ręce. Canon w doopie ma ludzi którzy kupiliby to ot dlatego bo nie zarabiają wiele lub chcą wydać więcej na szkła.
Dla nich uchwyt byłby zdecydowanie za mały aby komfortowo korzystać z 350D/400D. Nie gadać mi tu że jest wygodny bo nie jest.
Czy ktoś w tym wątku powiedział że trzyma mu się wygodniej C350D od Nikonów D50,D70s i D80? Czy też Minolt 7D, 5D, Sony A100? Czy chociażby Pentaksy co są równie małe ale z o wiele wygodniejszym uchwytem?
Można się jedynie doczytać żałosnych postów że 400D jest wystarczający lub że z gripem jest nieźle. Aby mówić że korpus jest ergonomiczny trzeba go wygodnie trzymać bez gripa i dodatków.
Jakość zdjęć może i lepsza ale pewność/wygoda użytkowania daleko w tyle.
Skoro digic II potrafi pociagnac 16mpix z 1ds czy 8fps 8mpix z 1d to po cholere pakowac tam cos nowego do 10mpix 5fps?Cytat:
Zamieszczone przez MMM
A jesli nawet podkrecic nieco procesor i zrobic go w mniejszej technologii aby tyle pradu nie darl po co zmieniac nazwe? Nic nowego za bardzo nie da sie tam upchac sprzetowo, wiec digica III raczej nie bedzie w najblizszym czasie. A drobne nowosci i pare funkcji extra ktorych najbardziej brakuje sa do zrobienia programowo.
No ten to wie za wszystkich.Cytat:
Zamieszczone przez AdrianP
jak sie tak poprzygladac wszystkim detalom i roznicom to nazmieniali calkiem sporo takich uzytecznych *******ek, chyba jednak nie bede zalowal ze kupilem 350D 2 miesiace temu, dzieki temu ze nie wszedlem w 400D moim nastepnym pewnie bedzie nastepca 30D ktoremu nie bedzie juz wypadalo miec mniej niz 10-12 mpix a moze i AF odziedziczy po dzisiejszym 5D :)
podsumowujac gdybym mial dzisiaj wybierac pomiedzy 350D i 400D to jednak 400D, brak drugiego televizorka jakos mi nie przeszkadza (w domu lezy olek e-300, ktory cierpi na ta sama dolegliwosc i jakos da sie nim focic) za to jest sporo uzytecznych poprawek no i chyba jednak najwazniejszy AF z 30D ze srodkowym punktem dla f2.8
no i najwazniejsze ze N. bedzie latwiej nas rozrozniac ;)
The Canon logo is a bit bigger to make it stand out better in retail situations (2 mm wider and 0.4 mm higher) !!!