A co to atak glupoty?Cytat:
Zamieszczone przez wrona
Dajcie sobie spokoj, po co z nim dysutowac to jakis zaslepiony ciemniak...
Wersja do druku
A co to atak glupoty?Cytat:
Zamieszczone przez wrona
Dajcie sobie spokoj, po co z nim dysutowac to jakis zaslepiony ciemniak...
tak sobie czytam i ciesze sie ze moj sasiad jest stary i nie uzywa netu ... z kim ja bym urzadzal sobie calonocne strzelania gdyby sie dowiedzial ze jestem z opozycji :shock:
moze dlatego ze swietnie sie im sprzedaja aktualne modele wraz ze szklami DX ?Cytat:
Zamieszczone przez KuchateK
http://www.fotopolis.pl/index.php?n=4626
Jak by faktycznie rynek potrzebowal FF to pewnie zaczeli by opracowywac technologie - zreszta od kilku lat prowadzone sa badania nad wlasna matryca : LBCAST
A 5D idzie cieniutko, slabiutko. I to najprawdopodobniej jest odpowiedz.Cytat:
Zamieszczone przez Klosiu
a mozna by jednak ograniczyc takie watki do dyskusji rzeczowej?
ja wiem, ze ktos kto ma od 2 dni D50 bedzie wykrzykiwal wszedzie dookola, ze Nikon jest de best i w ogole, ale nie o tym jest ten watek... :lol:
Wiesz to bezcelowe koledzy postanowili udowodnić że "NIkon najlepszy jest i basta". I nie odpuszczą. O dyskusji rzeczowej to tu nie ma co marzyć szkoda zachodu.Cytat:
Zamieszczone przez akustyk
Jest jednak drobny postęp założony został osobny wątek, może światełko w tunelu......
?!?!?!?!?Cytat:
Zamieszczone przez Kolekcjoner
Mowimy o FF i bagentach, a nie o tym, ze Nikon jest lepszy. Bo akurat moim zdaniem wcale nie jest. Musi jeszcze popracowac.
Mam nadzieje, ze nie do mnie pijesz - nie mam Nikona i nigdy nie mialem.Cytat:
Zamieszczone przez Akustyk
nie widze problemu... niech sobie wypisuja Bog wie co - wystarczy nie odpowiadac. ten watek jest o nowym korpusie, nie o wyzszosci jednej firmy nad druga.Cytat:
jesli komus bardziej odpowiada Nikon to voila - mnie nie przeszkadza, a wrecz dobrze rozumiem (ten sprzet ma sie za co podobac). ale, kurcze... to nie jest miejsce na robienie krucjaty. a jak juz sie chce robic jakiekolwiek porownania, to niech to bedzie chociaz poparte rzeczowymi argumentami. RZECZOWYMI. a nie subiektywnymi opiniami, ekstrapolowanymi na ogolne prawdy...
EDIT: i zeby jeszcze ludzie rozumieli te rzeczowe argumenty :)
Całkowiecie się z Tobą zgadzam!Cytat:
Zamieszczone przez akustyk
A co do spekulacji na temat tego D80 to jest znowu sporo szumu o tym, że jednak nie będzie to matryca z D200, nie będzie 4,5kl/s i nie będzie działał z manualnymi szkłami. Także chwilowo trzeba chyba z wnioskami się wstrzymać póki nie będzie bardziej sprawdzonych informacji. Może koledzy z Forum Nikona coć już wiedzą pewnego - idę tam zajrzeć :mrgreen::-D.
raczej nie sadze. chyba, ze Sony rownolegle opracowalo dwie matryce o podobnej ilosci pikseli, ale rozne elektronicznie.Cytat:
po mojemu, to matryca bedzie taka jak w Alfie. bo odpowiednio tania, a numerek 10 bedzie marketingowo dzialal
to jest dla mnie oczywiste. na ... amatorowi 4,5 fps? i dlaczego Nikon mialby pozwalac na manualne szkla w korpusie z tej polki, jesli ich uzytkownicy sa (czy raczej powinni byc) gotowi wydac dodatkowa kase na D200?Cytat:
odgadnac co to bedzie wbrew pozorom nie jest trudno. D80(?) do D200 bedzie sie mniej wiecej tak mial jak 300D do 10D / 350D do 20D. cos pokastrowane, cos ograniczone, cos odjete - zeby tanim kosztem zrobic z gotowego juz projektu model budzetowy.
a ze sa ludzie, ktorzy wierza, ze w cenie okolo 900$ dostana uszczelnienia, 9fps, 15 punktow AF, Multi-CAM 2000, wspolprace z manualnymi szklami, itd. itp.... ;-)