Odp: Komputer dla fotografa 2024
Cytat:
Zamieszczone przez
Leon007
Co wy wypisujecie?
Można różne rzeczy pisać na uzasadnienie przewagi Jabłka nad Gruszką, sam widziałem plusy dodatnie gdy analizowałem możliwość przejścia na Mac'a, ale chyba przesadzacie. Ctrl, C, V i X są w odległości kilku centymetrów od siebie.
Macie płetwy zamiast palców? Komando Foki?
:D:D
Przecież nie piszemy o ctrl + x/c/v, tylko o cmd + x/c/v. Dla mnie wygodniejsze, nawet dla nadgarstka, jest ułożenie mały palec na ctrl, serdeczny na x, środkowy na c, wskazujący na v. Nawyk kciuka na cmd (czyli lewy alt na windzie) + x/c/v pozostałymi palcami pewnie w krótkim czasie się wyrobi. Spokojnie.
Cytat:
Zamieszczone przez
Shadow
64GB RAM i 4TB SSD i jeszcze 6 stów w kieszeni zostanie.
Za sam procesor klasy tego M4 ile zapłacisz? Na co padnie Twój wybór? Możesz podać całą specyfikację?
Cytat:
Zamieszczone przez
Shadow
Przesiadka z Windows na Maca to dziś jak kupowanie samochodu elektrycznego.
Ale brednie.
Cytat:
Zamieszczone przez
MstrG
Za sam procesor klasy tego M4 ile zapłacisz? Na co padnie Twój wybór? Możesz podać całą specyfikację?
Odniosłem się tylko do tego ile na PC za 2500 zł można kupić RAM-u i SSD. Ogólnie z Maciem jest tak że trzeba dużo kasy wydać żeby mieć zbliżoną specyfikacje co na PC za dużo taniej.
Cytat:
Zamieszczone przez
Shadow
Odniosłem się tylko do tego ile na PC za 2500 zł można kupić RAM-u i SSD. Ogólnie z Maciem jest tak że trzeba dużo kasy wydać żeby mieć zbliżoną specyfikacje co na PC za dużo taniej.
To ile tego RAMu nakupisz i dysków SSD jak kupisz podobnej klasy procesor? Podaj całą specyfikację tego komputera za 2500. Jak widzisz w tym sens, to ok. Ja za samą płytę główną zapłaciłem 2/3 tego Maca. Ile za to bym miał RAMu i dysków SSD...
Panowie - apeluję o nierozpoczynanie wojenek systemowych - niech każdy używa co chce i jak chce i za ile chce.
@MstrG Trzeba by mieć pełną specyfikację tego Maca i cenę zakupu. Wtedy by można zobaczyć co w tej cenie można poskładać na PC.
Cytat:
Zamieszczone przez
Shadow
@
MstrG Trzeba by mieć pełną specyfikację tego Maca i cenę zakupu. Wtedy by można zobaczyć co w tej cenie można poskładać na PC.
Chcesz powiedzieć, że nie znasz specyfikacji Maca, ale z całą stanowczością stwierdzasz, że kupisz PC z 64GB RAMu i 4TB SSD?
Patrząc na wyniki geekbencha bazowego procesora M4 chyba będziesz musiał mocno sięgnąć do kieszeni, aby mieć coś porównywalnego. Ale zaskocz mnie.
Pytanie było proste:
Cytat:
Zamieszczone przez
MstrG
To co takiego złożysz za te 2500?
Cytat:
Zamieszczone przez
Shadow
64GB RAM i 4TB SSD i jeszcze 6 stów w kieszeni zostanie.
Juz dajcie spokoj.
Sprobuje jutro znalezc performance z odszumiania w LR M4 Pro i wtedy bedzie dla mnie jasne na ile jest on porownywalny z moim PC. Ale i tak po pierwszych testach robi ogromne wrazenie.
Cytat:
Zamieszczone przez
cauchy
Juz dajcie spokoj.
Sprobuje jutro znalezc performance z odszumiania w LR M4 Pro i wtedy bedzie dla mnie jasne na ile jest on porownywalny z moim PC. Ale i tak po pierwszych testach robi ogromne wrazenie.
Kto w dzisiejszych czasach i po co odszumia zdjęcia? Serio pytam. PO co to komu, użytkownikom canon 450d? Daj jakiś przykład jak możesz.
Sam zachodze w glowe, Cybul nawet je doszumia [emoji23]