Tak sobie marzę, wyjdzie 100-400/4, a mnie jakimś cudem będzie stać na 'zwykłe' 100-400.
Wersja do druku
Tak sobie marzę, wyjdzie 100-400/4, a mnie jakimś cudem będzie stać na 'zwykłe' 100-400.
hmm z tego co sie orientuje to nie ten obiektyw jest nieprodukowany :) bo bez stabilizacji...
Dlatego też napisałem że nie jestem pewien.. a w ogóle to jest 400/5.6 z IS?Cytat:
Zamieszczone przez alx_80
Bo chyba nie ma takiego..przynajmniej nie widzę w sklepach internetowych
Pozdr
Artur
nie ma takowego.. przynajmniej narazie :) jest tylko wersja 400 5,6 bez IS
Niedługo na pewno się pojawi w koncu Canon nie może być gorszy od nikona ;) Cena pewnie też będzie niższa....Cytat:
nie ma takowego.. przynajmniej narazie jest tylko wersja 400 5,6 bez IS
A powracając jeszcze do 370d...nawet jesli będzie miał 10 mp oraz 2,5 lcd dodatkowo licze na ergonomie z 20d...to i tak nie zagrozi 30d...dlaczego?
Bo nadal nie będzie miał pomiaru punktowego z prawdziwego zdarzenia , wizjera z prawdziwego zdarzenia , iso 3200 , 1/8000s , 5 fps , tak potężnego bufora jak 30d,takiej wytrzymałosci migawki jak 30d (100 tysiecy cykli) ,histogramu rozbitego na kanały i pewnie czegoś jeszcze...co docenią osoby myślące nieco powazniej o fotgorafii....
Za to 370d będzie mógł spokojnie skupić się na konkurencji (sony alpha 100 i nikon d80) , na pewno cena będzie dużo niższa,na pewno będzie jakiś wodotrysk typu ochrona antykurzowa,bezprzewodowe sciaganie zdjec na komputer,10mp 2,5 lcd albo nawet wiecej , mniejsze szumy i większy wybór obiektywów - to powinien być największy argument dla którego warto postawić na Canona...jakość zdjęć też będzie na pewno na najwyższym poziomie , być może nawet odrobine lepsza niż w 30 d na niskich czułościach...
A mniej wiecej za rok mozemy sie spodziewac canona z 12-13 mp i z nieco wieksza fizycznie matryca aps-h.Będzie to zapewne nastepca 30d....wogle dużo się będzie działo już się nie moge doczekać =) Nie wiem jak ja wogle przetrzymam taki szmat czasu ;p
jeszcze był taki EF 70-200/4 L ISCytat:
Zamieszczone przez Kolekcjoner
To 30D ma "pomiar punktowy z prawdziwego zdarzenia"? :lol:Cytat:
Zamieszczone przez alien
Canon zapowiedział że pozostanie tylko crop 1.6x i 1.0xCytat:
Zamieszczone przez alien
Cytat:
Zamieszczone przez Cyborg
A co Ci się nie podoba w spocie u 30D? 1% powinien być czy jak? :)
3,5% to chyba zdecydowanie lepiej od 9% ;)Cytat:
Zamieszczone przez terminator alias cyborg
poważnie a to dlaczego?Cytat:
Canon zapowiedział że pozostanie tylko crop 1.6x i 1.0x
Uzupełniłem!:mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez Diabeł