No moje też są opisane a schodzą różnie :)
No ale jakość zdjęć nas mocno różni... :?
Wersja do druku
U mnie w rankingu na miejscu 9 trzyma się dziarsko. HEHE
Aż dziw człowieka bierze. :confused:
Szybko idzie dodawanie do shutterstock'a.
A sprzedaż to już jak Bóg da i partia pozwoli.
Biorą raczej wszystko, a najwięcej z kilkoma modelami.
Poza tym ciężko oceniać zdjęcia, zajmujemy się różnymi tematami.
To co tam (microstock's) wsadzam to starocie, nowe sesje wstawiam do BE&W.
Bardzo solidna polska agencja!
www.bew.pl
Polecam lekturę :
http://www.microstockgroup.com/forum/
czyli rozumiem, że z takich stocków internetowych....da się żyć ?!
zyc to chyba za duzo powiedziane:) ale jak widac na powyzszych przykladach na zabawki starcza ;)
mam pytanko do studyjnych microstockowców przedmiotów małych, srednich oraz macro ;)
macie body z cropem 1.6 i okolo 8k na obiektywy. Jakie byscie wybrali?
TS-E 45 :-) i 100macro jesli do micro
Ja za Jacem ... z taka kasa jedno dobre szkielko makro (moze byc np tamron 90 - wyjdzie taniej a jakosciowo podobnie) oraz TS-E. Ten drugi dzieki kontroli plaszczyzny ostrosci idealnie nadaje sie do takich celow.
Witam wszystkich,
To mój pierwszy, i mam nadzieje nie ostatni, post na tym forum.
Czytam z zainteresowaniem wątek i widzę, że nikt jakoś nie zainteresował się kwestią podatków od zarobków na stockach.
Czy ktoś może mi udzielić odpowiedzi jak to wygląda? Co robić, żeby być w zgodzie z obowiązującym prawem podatkowym. Czy wystarczy po prostu co roku podsumować to co wpłynęło na konto i samemu sobie policzyć? Czy są jakieś regulacje prawne w tym względzie? Jakie są koszty uzyskania przychodu, czy płaci się od tego jakieś ZUSy itp.
Pozdrawiam,
Waldek
Nie wiem jak ZUS, ale jeśli chodzi o podatki to wstępnie powiem, że zagraniczne podmioty muszą na koniec roku wystawić dokument potwierdzający wypłaconą kasę, którą doliczamy do zeznania rocznego.
To jest wstępna informacja z pamięci. Upewnię się i jutro potwierdzę.