Odp: Czy nadchodzi zmierzch lustrzanek ?
Jakość obrazu nie ma nic wspólnego z tym czy to jest lustro czy bezlustro. W Nikonie "montują matryce z bezlusterkowców Sony" i nie odbija się to negatywnie na jakości zdjęć. Wybór pomiędzy lustrem i bezlustrem sprowadza się do wyboru typu wizjera, który lubi fotograf. Ja preferuję celownik optyczny i puki co nie oferuje go żaden bezlusterkowiec.
OT o samochodach na prund ;) wycięty do osobnego wątka:
http://www.canon-board.info/hydepark...ryczne-107677/
i tam zapraszam do dyskusji na ten temat.
Tu rozmawiamy o upadku lustrzanek ;)....
Ranking dotyczy tylko rynku UK, ale najlepsze jest na koncu
https://www.yourperfectweddingphotog...-results-2017/
Najwyraźniej nie ma jeszcze bezluster, które dobrze sprawdzałyby się w reporterce, nawet w tej ślubnej ;)
2% pro w real life, a na yt ambasadory cisną tak, że powstają wątki jak ten.
Główna siła napędowa bezluster to reklama, która wmawia nam, że potrzebna jest "dobra zmiana". To samo profoto, taką mają reklamę, że browncolor i elinchrom razem wzięte nie mają takiego ciśnienia.
Jeśli jakimś cudem canon i nikon nie będzie musiał robić nowego bagnetu do swoich nowych bezluster z FF to pozamiatają od nowa
Cytat:
Zamieszczone przez
tkosiada
Jeśli jakimś cudem canon i nikon nie będzie musiał robić nowego bagnetu do swoich nowych bezluster z FF to pozamiatają od nowa
Skoro ostatnie wersje adapterów metabones i sigmy Sony E/Canon EF,EF-S całkiem nieźle sobie radzą z obiektywami Canona, to myślę że może się obejść bez cudu.
Też mi się wydaje, że zamiast cudu wystarczy dobry adapter za rozsądne pieniądze. Ew. jakaś akcja w stylu "adapter za złotówkę" w celu przyspieszenia zamiatania.
Kodak tez zamiatał i zamiatał aż zdechł, szkoda go
Smacznego Jajka
Do Kodaka, to bym raczej znakomitą firmę Sony porównał ;)