alez masz rację. Ty to wiesz. ja to wiem. i pewnie sporo ludzi na tym forum. ale w tym momencie dyskusja dotyczy wakacyjnych obserwacji. troche to OT ale chyba ciekawsze niż kolejne ploty o niedoszłym 5DII
Wersja do druku
Może to i dobrze, że Nikonowców przybywa, my i jeszcze garstka innych ufających C zostaniemy elitarną grupą do której z czasem każdy będzie chciał przynależeć :). Nie martwmy się o nich, w sumie to dobrze, że przybywa użytkowników lustrzanek bez względu na markę firmy ich body. Część z nich do końca życia będzie robiła fotki kitem, a ta druga część chcąc się rozwijać i szukając lepszej jakości być może zwróci uwagę na Canona, choć wtedy jedynie zasobniejsi zdecydują się na zmianę stajni. Inni z przyzwyczajenia albo z chęci utwierdzenia się że kiedyś dokonali dobrego wyboru, będą kupować wyższe modele N.
My chyba nie musimy nikogo przekonywać do C, to rola marketingowców, a najlepszą formą obrony C są nasze prace a nie słowa.
I jeszcze jedno, wracając do tematu choroby kupowania i chęci posiadania nowości. Pamiętam jak bodaj przy 30D albo 40D pojawiały się spekulacje co do funkcji i możliwości nowego wyczekiwanego body. Wreszcie pojawił się ktoś, kto okazał się szczęśliwym posiadaczem "nowości" i nie potrafił odpowiedzieć na podstawowe pytania dotyczące zabawki jaką sobie kupił, a fotki jakie pokazał celem zaprezentowania możliwości aparatu były delikatnie mówiąc przypadkowe.
Śledzę ten wątek bo też stoję przed dylematem kupić 5D czy czekać na nowość, nie ze względu na to że będzie nowością i będzie robić dużo lepsze fotki od staruszka 5D, ale jeśli cena okazałaby się niewiele wyższa to jednak technologia idzie do przodu i lepiej wydać $ na nowszy sprzęt niż na całkiem dobry ale jednak kilka lat wstecz.
Mam nadzieję, że niebawem wszyscy się dowiemy czego się możemy spodziewać i wreszcie zakończy się ten wątek, choć przywykłem do niego i będzie mi go brakować :).
... a formumowy "szaman" milczy :twisted: ;)
Może nie do końca w temacie 5D, ale
10.09.2008 świat ujrzy 24MPx z Alfioka 900... 1800Euro/$2700