Odp: Canon EOS R - dyskusja ogólna.
Pisałem do dystrybutora Newell-a w Polsce (Foxfoto) i odpisali, że o BG-E22 nic obecnie nie wiedzą. Nie to żebym potrzebował tego gripa na już, bo używam go głównie wtedy jak jest jakiś rodzinny kotlet do obfocenia z lampą. Ale nie zmienia to faktu że dziwna sprawa. Już pojawiły się zamienniki adapterów RF-EF, a tego nadal niet.
Cytat:
Zamieszczone przez
technik8pl
Za granicą jest taniej. 941 zł
Tak 240 Euro trzeba dać:
https://www.idealo.de/preisvergleich...e22-canon.html
Za to w USA (Adorama, BHPhoto) w komplecie jest ładowarka USB-C a w Europie jakby nie.
Ja Ci się wtrącę w wątek. Ostatnio pobawiłem się A 7III, i na cały Weekend miałem A9 z 200-600. Jakże mnie firma C... w...., to co oferuje za te pinądze w R-ce to jest po prostu żart. Piszę tak ponieważ jestem zły, bo bardzo lubię kolory z Canona, mega intuicyjnie się to obsługuje, a jednak zdjęcia wychodzą z Sony ostrzejsze przy ISO dużo dalej. AF serwo robi robotę nawet o świcie przy serii ( 10 kl/s) bezgłośnej migawki, i rolinga w przyrodniczych nie widzę.
Mi do rykowiska jeleni zostało miesiąc, i muszę kupić nowy sprzęt. Mam 5 naprawdę fajnych szkieł EF, i EF-s z którymi nie mogę się od tak rozstać.
Adapter i podepnij do Sony[emoji2371]
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Re: Odp: Canon EOS R - dyskusja ogólna.
Cytat:
Zamieszczone przez
Dagu
Ja Ci się wtrącę w wątek. Ostatnio pobawiłem się A 7III, i na cały Weekend miałem A9 z 200-600. Jakże mnie firma C... w...., to co oferuje za te pinądze w R-ce to jest po prostu żart. Piszę tak ponieważ jestem zły, bo bardzo lubię kolory z Canona, mega intuicyjnie się to obsługuje, a jednak zdjęcia wychodzą z Sony ostrzejsze przy ISO dużo dalej. AF serwo robi robotę nawet o świcie przy serii ( 10 kl/s) bezgłośnej migawki, i rolinga w przyrodniczych nie widzę.
Mi do rykowiska jeleni zostało miesiąc, i muszę kupić nowy sprzęt. Mam 5 naprawdę fajnych szkieł EF, i EF-s z którymi nie mogę się od tak rozstać.
Ale dlaczego od razu rozstawać ? ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
msstefan
Adapter i podepnij do Sony[emoji2371]
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Już tu pisałem, trzy działy niżej, od 300 mm zaczynają się kłopoty, ale chyba je zaakceptuję. Pomęczę się z S, odczekam na R mkIII i będzie git:lol: Tylko gdzie będzie Soniacz w tym czasie?
@Dagu - ja bym na Twoim miejscu się nie pie... w tańcu i kupił Sony. Skoro lepiej spełnia zadania które sobie stawiasz to po kiego grzyba się męczyć?
Cytat:
Zamieszczone przez
marfot
Za to w USA (Adorama, BHPhoto) w komplecie jest ładowarka USB-C a w Europie jakby nie.
Akurat tak się składa iż leży przede mną ten grip zakupiony w Polsce i w komplecie jest ładowarka.
Cytat:
Zamieszczone przez
mkamelg
Akurat tak się składa iż leży przede mną ten grip zakupiony w Polsce i w komplecie jest ładowarka.
No to widać, jakoś Amerykanie bardziej to nagłaśniają ;). To precjozo (ładowarka) osobno ma cenę a'la Canon.