One są świetne - warte tej kasy
Wersja do druku
One są świetne - warte tej kasy
Mnie się wydaje, że wreszcie znalazłem torbę idealną dla moich gratów.
Tamrac Pro 12.
Jeśli ktoś ma, miał lub miał styczność to bardzo proszę o opinie :)
Dodam, że szukam torby na 2 body (oba z gripami) + 70-200 + 2 mniejsze szkła + lampa + ładowarki i inne małe klamoty.
Miałem dwie. Powiem ci szczerze - klamot straszny. Wsadzisz tam pół sklepu foto, ale co z tego. Będziesz to targał z wywieszonym językiem i pomstował w tłumie, taki mało plastyczny kloc na ramieniu. Płowieje. Jedyna zaleta tych wielkich tamraców to fakt, że są pojemne. Nie łączyć z wygodne.
mam lowepro fastpack 350(wchodzi zapięte 70-200 z 30d+grip, więc w podróż super), dużą torbę na ramię lowepro, national geographic oraz jakąś nie dużą*case logic z utwardzanym dnem... i śmigam z national, nie wygląda jak fototorba więc fajna jest ;)
z powodu tej "klocowatosci" tamraca sprzedalem system 6 wlasnie na domke. Pojemnosc w zasadzie porownywalna, ale gabaryty zupelnie inne:)
Ja bym do tamraca nie wrócił. Choć zaletą sztywnych toreb jest to, że zapakowane w nie klamory wychodzą płynnie. Ja mam obie domke zapakowane z reguły mocno i czasem trzeba pogmerać, ale odkąd mam pas to jest mega wygodnie:)
Tylko, że mnie interesuje własnie torba przynajmniej na 2 body (z tego jedne z zapiętym 70-200) i inne klamory. To że duża i niewygodna to mi nie przeszkadza. Zazwyczaj nie łażę z nią w tłumie tylko wożę autem na zdjęcia. Generalnie mały też nie jestem więc cały zapakowany sprzęt i teraz noszę w jakimś no-name'ie ale robi się już baardzo ciasno więc szukam czegoś większego i równie sztywnego.
Z oponii widzę, że taka właśnie jest ta torba.
A z tym "płowieniem" to coś poważnego??
Poszukuję jakiejś zacnej torby na moje manele. Sprzedaję aktualnie plecak LowePro Fastpack 250, bo uniemożliwiał mi swobodne żonglowanie sprzętem.
Pokrótce o co chodzi... Torba musi pomieścić 50d z gripem i przymocowaną 24-70/2.8L z tulipanem. Czyli 25 cm głębokości to na styk. No i jak wypnę eLę i podepnę Sigmę 10-20 to muszę mieć gdzie upchnąć wypiętą lochę. W plecaku, który sprzedaję to było właśnie największym problemem.
No bo mam jeszcze lampki 430 i 580 i muszę mieć wszystko pod ręką. Może jest ktoś z podobną konfiguracją sprzętową i podpowie jak to wszystko ogarnąć i co kupić?
Tylko bez szaleństw proszę - 300 - 400 zł będzie w sam raz.
wiadomość dla posiadaczy plecaków naneu pro alpha:
na plecak pasuje pokrowiec przeciw deszczowy firmy Fjord Nansen w rozmiarze S
osobiście posiadam takowy w kolorze szaro-zielonym pasującym do zielonego plecaka ;]
zakupiłem w sklepie Horyzont (Warszawa, MDM; 19,90) ale pewnie są i gdzie indziej
nie sprawdzałem jeszcze w deszczu i nie pakowałem ze statywem - zależy jaki statyw, ale mojego velbonea sherpa 600 raczej nie obejmie..