sorki była literówka. Nie "jak forma będzie" tylko "jak firma będzie" :)
Na razie jak coś robię to umowa o dzieło.
Wersja do druku
I właśnie o to chodzi , parę groszy nie majątek a śpisz spokojnie.
W budżecie Państwa DUUUża dziura a pieniądze leżą na chodniku , trzeba je posprzątać . A kto to będzie robił ?
Mi nie rozchodzi się o dofinansowanie z UP (UNI ) tylko o te które są do zebrania z szarej strefy.
witajcie!
dostałem takiego maila od fotolii:
One of your files has been sold – Tax Form Formality
Dear Contributor,
We are happy to inform you that one of your files has been sold.
Selling creative content licenses is an economic activity. Income derived from these sales may be subject to U.S. IRS (Internal Revenue Service) Withholding Tax.
It is important that our contributors, and Fotolia, comply with tax law. So, we invite you to visit the Tax Center and to review the information listed on that page.
Until you complete this procedure and the appropriate form is validated, your Fotolia income will be subject to automatic withholding at the appropriate tax rate. By submitting the applicable form, you may benefit from a reduced or zero withholding rate on your income.
We suggest you complete this procedure as soon as possible.
kumam,że to kwestia podatku za sprzedane zdjęcia.
czy ktoś już coś takiego robił przez fotolie?
tam jest tych formularzy ze 150 i za chiny nie wiem który i jak wypełnić.i co dalej? przelać kasę paypalem? gdzie? ile?
dajcie proszę znać jeśli ktoś z Was z takim "problemem" już się uporał...
dzięki!
Może się mylę, ale czy to nie jest próba naciągnięcia? Zdaje się z USA mamy umowe o braku podwójnego opodatkowania, zatem możesz podatek zapłacić w Polsce a nie przez IRS.