Dzięki !
729) Ptactwo zimowe obok lodu, co ciekawe, to łabędź jest chyba krzyżówką krzykliwego z niemym, ma bardzo szeroki dziób.
Wersja do druku
Dzięki !
729) Ptactwo zimowe obok lodu, co ciekawe, to łabędź jest chyba krzyżówką krzykliwego z niemym, ma bardzo szeroki dziób.
730) Na zakolu Warty, jeszcze zimowo.
Fajnie wykorzystany ruch wody, zimowy klimat z szadzią (bardzo lubię) do tego fajny kadr + dobra obróbka = bardzo udane zdjęcie.
Dziękuję, za wizytę. Miło, że Ci się spodopobało.
--- Kolejny post ---
Uprzejmie dziękuję, to jest fota złożona jako HDR z dwóch, ale jedno z czasem 3 s ISO 100, aby uchwycić ruch kry na wodzie, z drugim zdjęciem z czasem 1/60 ISO 100 aby poprawić kontrasty. Zrobione starym szkłem 28-135 na 38 mm i z dwoma złożonymi filtrami polarem i szarym.
731) B&W wersja zimy nad Wartą, z tej samej strony rzeki.
Zdjęcie fajne.Ale.... to już grafika drogi Robercie.Wiem ile Cię to pracy kosztuje, ale gdzieś chyba zatracamy sens podstaw fotografii.Pewnie to już tak będzie, niestety czas i rozwój technologi robi swoje,i korzystamy z tego co nam świat przynosi.Twoje i nie tylko Twoje zdjęcia są tego powodem.I ja Cię dobrze rozumiem.W świecie cyfrowym niestety tak już będzie :) Ale podobają mi się te Twoje kadry.O tym porównaniu do grafiki nie przejmuj się .. to tylko MOJE odczucie i je wyrażam. Kiedyś bawiłem się fotografią macro-takie tam robale.. Ale po jakimś czasie stwierdziłem po porównaniu swych zdjęć do innych, że stoję w miejscu.Jakoś nie chciałem wchodzić w świat przymrażania , gazowania, wszystkiego co się rusza.Dla mnie nawet przecudowne zdjęcia --- składane z 100- do kilku setek nawet strzałów , nie będą miały tego czegoś.
Ja chyba jakoś mało reformowalny jestem:) podobają mi się Twe kadry czarno białe.
730 w BW pewnie dla mnie było by lepsze, szkoda tylko że uciekło ciut rzeki z prawej strony.
Mam przeciwne zdanie, to moim zdaniem, ma jeszcze niewiele wspólnego z grafiką.
Wykorzystane proste nałożenie podwójnej ekspozycji tego samego motywu, z grubsza rzecz biorąc, z niewielkimi w sumie modyfikacjami w sofcie.
Taki jest chyba znak czasu, że korzystamy w możliwości cyfrowej "ciemni".
Dobrze piszesz:
W świecie cyfrowym niestety tak już będzie
Poza tym, fajnie, że coś więcej skrobniesz i zaglądasz do galerii.
To wersja B&W bez niby HDR-u.
732) B&W zakole warty
--- Kolejny post ---
Uciekło, faktycznie, ale już nie mam jak tego "dosztukować" jako panoramy :)
--- Kolejny post ---
Mnie to macro jeszcze kręci i czekam na wiosnę, ale nie zamierzam "gazować" i chować robali do lodówki :)
W tej materii mam za to dokładnie takie samo zdanie jak Twoje.
--- Kolejny post ---
733) A tak to wyglądało "klasycznie" w kolorze.
Z innej bajki:
734) Jak co roku gile podjadają pączki na wiśniach. Obróbka DxO i Affinity Photo.
Coś poszła ostrość nie tam gdzie powinna,Wg mnie w ogóle to zdjęcie jest nieostre.Szkoda że nie przesunąłeś się lekko w lewo -uniknąłbyś wystającej gałązki z dzioba.