Ciekawe kiedy w naszym Demoludku się pokaże i będzie można sobie pomacać osobiście ??
;)
Wersja do druku
Ja nie rozumiem tego pozycjonowania 5d mk II za pomoca AF. Nikon D700 jakos wyszedl i nie skastrowal sprzedazy D3...ma co prawda celowo zaimplementowany wolniejszy AF niz jego starszy brat ale i tak jest szybszy i sprawniejszy niz ten w 5D...Wiec czemu Canon nie mogl zrobic czegos podobnego? Wystarczylo podniesc lekko cene i powstalby wyrazny segment 50d - 5d mk II - 1d mk III/1ds
Mogli zrobić tak: lepszy AF ale matryca 12.8 mpix i już byłoby coś "gorszego" niż 1DsIII. Tylko że wtedy aparat byłby dokładnie na tej samej pozycji co D700 a widocznie tego chcieli uniknąć. Z mojego punktu widzenia te 21mpix są zupełnie zbędne, wolałbym niższe szumy i większe DR na 12.8mpix z lepszym AF.
Myślę że skośnookie ludziki chcą w ten sposób wymusić kupno jedynki przez tych, którzy zawodowo używają teraz starego 5D. Oni na śmieszne bajery typu filmy jak w małpce czy więcej megapikseli przecież nie polecą :mrgreen:
Tak szczegolnie 1d mk III z jego rewelacyjna kontrola jakosci i niezawodnym AF :mrgreen:
Śmiej się śmiej - nawet na tym forum jest chyba kilka osób które dsem sa zainteresowane ale odstrasza ich lekka leciwosc lcd i reszty "bajerow".
Ja się nie dziwie - wydajesz 8k usd, dostajesz super af, ergonomie i uszczelnienia ale cała reszta jest o generacje do tylu. Cos nie tak.
Jak dla mnie to maks w wakacje premiera mk4.
wydaje sie w chwili obecnej ze ta nowa piatka moglaby sie nie pojawic wogole i nikt by nie plakal bo dla kogo jest ta puszka? Filmiki i megapixele jak w najgorszych chwytach marketingowych i komu to? Mnie totalnie odstrasza 21 mpix.......
całe to gadanie o masakrycznym AF w 1D to jedno wielkie nieporozumienie. Dziwne, że posiadacze wyżej wymienionej puszki się skarżą, wszystko co złe wychodzi od tych, którzy nigdy tej puszki w ręku nie trzymali, a naczytali się opaczne.pl. Prawda jest taka, że nie ma w tej chwili lepszego canona, jesli chodzi o AF (bo ten w 1Ds jest w zasadzie taki sam). Po BEZPŁATNYM usunięciu usterki (właściwie tylko dla lepszego samopoczucia) po prostu nie można złego słowa na temat AF w 1D powiedzieć!
Jak czytam opinie na temat 1D to śmiać mi się chce, a jedynym powodem, dla którego nie kupię tej puszki (przynajmniej narazie) jest po prostu jegeo cena.
Żeby nie było nieporozumień - 1D nie posiadam, aczkolwiek miałem okazję bawić się tą puszką (bez naprawy 'usterki') i porównując 40D to przy tym zwykły śmieć!
inna sprawa ze usterka byla tylko w pierwszych egzemplarzach, kupujac teraz nowe 1D usterki AF nie uswiadczymy
ja majac 5D i zarabiajac na nim na pewno nie kupie 5DmkII, nie kupie tez Ds'a mkIII bo po prostu mi sie to nie oplaca, a Mpx za duzo, pasowal by mi 1Ds mkII ze swoimi 16MPx ale wolalbym kupowac nowy sprzet no i jak juz wydawać w takim wypadku jakąś kasę to na nowszą technologie...