Czy ktoś z Was miał okazję robić fotki w szkołach? Takie tam grupowe klasowe, grupowe po kilka osób, portretowe.
Dawniej jak ja jeszcze chodziłem to takie coś było co roku organizowane. Ciekaw jestem jak jest teraz ?
Wersja do druku
Czy ktoś z Was miał okazję robić fotki w szkołach? Takie tam grupowe klasowe, grupowe po kilka osób, portretowe.
Dawniej jak ja jeszcze chodziłem to takie coś było co roku organizowane. Ciekaw jestem jak jest teraz ?
Teraz jak najbardziej też jest. Najczęściej koniec września.
Kurcze, ja to mam jakieś dziwne szczęść/nieszczęście.
nastawiłem się na ślubniaki, ale na razie umiarkowana cisza w interesie, ale za to już drugi telefon miałem w sprawie fotografii produktowej. No i znowu będe musiał odmówić :(
Najpierw przepadła kolekcja płaszczy (sesja z modelkami), bo nie mogłem wystawić faktury.
A teraz znowu pościel dziecięca mi przeleci między palcami bo nie mam jeszcze odpowiedniego oświetlenia. A potrzeba zrobić foty całego łóżeczka przystrojonego w tą pościelą, czyli duże gabaryty.... no i zlecenie tez duże, na to wygląda :(
normalnie jak by nie mogli poczekać wszyscy te 2 m-ce jak juz będzie oświetlenie i firma zarejestrowana ... :)
p.s.(tak na przyszłość) ile można krzyknąć za takie foty pościeli. Powiedzmy, że komplet zdjęć do jednego zestawu to jedno całościowe, i 3 detale. Dochodzi prasowanie i ubieranie wszystkiego. zestawów ma być "dużo" :)
foty w takim stylu :http://www.mamo-tato.fr.pl/ksiezyc/b...siezyckrem.jpg
nie no nie jest tak źle. Jakieś tam zapytania są, ale nie jest to to co bym chciał. Na razie 4 zlecenia na ten rok. Mam nadzieję, że po targach ślubnych w moimi mieście się coś ruszy.
Dziwi mnie jednak fakt, że w obszarze, na który jakoś specjalnie się nie nastawiałem jest zainteresowanie. Może to dlatego że w googlach wyskakuję na pierwszej stronie na "zdjęcia reklamowe Częstochowa" :), Oj, chyba się będzie porządnie trzeba wziąć za pozycjonowanie w googelkach, tylko jak to zrobić, bo np z tym hasłem o reklamowych to efekt niezamierzony...
ja malo ambitnie zalozylem, ze zadowle sie 5-6slubami w tym sezonie aby zbudowac portfolio, ale jeszcze nie zaczalem sie oglaszac. czekam na nowa stronke, potem zaprojektuje foto-album do prezentowania klientom i zaczne sie rozkrecac ... mam nadzieje :)