A co myślicie o tym ?
Niestety ,nie mam więcej pieniędzy a potrzebuje "na już" jakiegos 22' i nie wiem co wybrać.
Warto pakować się w te LED-y ??
Wersja do druku
A co myślicie o tym ?
Niestety ,nie mam więcej pieniędzy a potrzebuje "na już" jakiegos 22' i nie wiem co wybrać.
Warto pakować się w te LED-y ??
Co lepiej wziąsc 22" z HDMI lub DVI w cenie <650zł
Dobra.
LCD 22' kontrast minimum 20 000:1 ,czas reakcji obojętnie ,najlepiej nie wolniejszy jak 5ms.
Potrzebuje go do przeglądania internetu ,photoshopa. Wiem ,że na TN nie specjalne sąte kolory ,ale mam tylko 650zł więc na IPS nie starczy. Nie trzeba mi wbudowanych głośników ani tunera TV. W karcie graficznej mam DVI i HDMI dlatego chciałbym to wykorzystać.
Proszę coś polecić. Do tej pory moim faworytem jest LG
Nie wiem co lepsze 16:10 czy 16:9 więc sam nie wiem co zaznaczyć.
Nie znam się na tym dlatego Was pytam
Panie "Pawlack" nikt nie ma obowiązku odpowiadać na niechlujnie zadane pytania , więc pohamuj Pan język! A przy okazji polecam lekturę słownika ortograficznego.
Co do kontrastu, jeśli nie ma monitorów LCD z kontrastem 20 000:1, tym bardziej nie ma z większym. Kontrast monitorów z TN, a w takie Pan celuje nie przekracza 200-500:1
Albo szybkość albo dokładność. Najszybsze są znów TN, choć podane czasy są mocno hipotetyczne. Realne są wielokrotnie wyższe. Aby nie widzieć efektu smużenia wystarczy prawdziwy czas reakcji w okolicach 20-50ms. Smużenie się widzi przy czasach 80-100ms.
Parametry monitorów znam tylko z allegro ,jeśli oni tam podają błędne dane to nie moja wina.
Proszę ,
Tu (pisze że) jest TN i kontrast 40 000:1
Do 650zł chyba nie ma nic poza TN ?
Optymalnie by było mieć oświetloną ścianę za monitorem - powinna być w miarę neutralna i mieć ok. 20% jaskrawości monitora. Oświetlenie powinno być w miarę zbliżone do D50 - Soluxy Daylight, GraphiLite'y Philipsy Graphica Pro TL-D 950, Osramy Lumilux Color Proof T8
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
40000:1 to tzw. kontrast dynamiczny - a kontrast dynamiczny to mniej więcej coś takiego, jakby podawać prędkość maksymalną samochodu po zrzuceniu go z wysokiej skały.