Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie
no to ja odwrotnie niz reszta 1a - 5D, 2a - 6D
Ja akurat szczerze mowiac nie widze roznicy szczegolow miedzy 1 a drugim zdjeciem.
Jedynie co widze to roznice w wielkosci plikow (zdjecie 1 ma plik wiekszy o prawie 1 MB) - wyrownujac ekspozycje 2 pliku do pierwszego - dalej plik 1 zdjecia zajmuje wiecej (chociaz po tym zabiegu jest troszke mniejsza roznica).
Byc moze wlasnie najlepiej ocenic wielkosc szczegolow porownujac rozmiary plikow (chociaz najlepiej by bylo aby oba byly dokladnie tak samo naswietlone) ??
Bo chyba plik ktory ma wiecej informacji o obrazie bedzie wiekszy.
Tak na chybil trafil to kolorki z 1a bardziej mi pasuja do 5D.
Cytat:
Zamieszczone przez
Merde
5D classic.
Na 2 jest sporo mniej szumu i są żywsze ładniejsze kolory. U mnie na 1 jest ziarno... akurat mam monitor w 16bitach ustawiony to mi te przejścia tonalne pokazują dokładnie.
Cytat:
Zamieszczone przez
janulrich
Na 2 jest sporo mniej szumu i są żywsze ładniejsze kolory. U mnie na 1 jest ziarno... akurat mam monitor w 16bitach ustawiony to mi te przejścia tonalne pokazują dokładnie.
Nie wnikajac ktore zdjecie jest z jakiego aparatu - to mi bardziej odpowiada 1a :)
Cytat:
Na 2 jest sporo mniej szumu i są żywsze ładniejsze kolory.
Serio z tymi kolorami? Niebieskie są bardziej fioletowe.
U mnie zaś na 2 niebieski jest bardziej w kierunku fioletowego.
Cytat:
Zamieszczone przez
janulrich
Mnie to wygląda na wołanie różnym softem lub różnymi algorytmami w ACR.
Cytat:
Zamieszczone przez
Merde
Mnie to wygląda na wołanie różnym softem lub różnymi algorytmami w ACR.
Dobra, ekrowa niech odpowie i czekamy na odpowiedź.
No piszesz ekrowo czy nie?
A nie mówiłem, ze tak jest z tymi quizami obrazkowymi? W słowach to między puszkami jest "przepaść" i jedna drugą "miażdży". A jak dojdzie do pojedynku na obrazki, to nie wiadomo który z czego... ;)