https://www.bhphotovideo.com/c/produ...s_digital.html
Pod "Add to Cart" jest "Calculate Shipping". Od razu dopiszę że pod "DHL Express Freight" też jest "Duties & Tax" tylko się ukryło a wynosi $531.50.
Wersja do druku
https://www.bhphotovideo.com/c/produ...s_digital.html
Pod "Add to Cart" jest "Calculate Shipping". Od razu dopiszę że pod "DHL Express Freight" też jest "Duties & Tax" tylko się ukryło a wynosi $531.50.
Na co komu polskie menu, chyba tylko po to żeby zastanawiać się co oznaczają te skróty.
dziękuje
będzie dopiero w lipcu wiec na razie potowarzyszy mi F, jadę na seniority i guacamole z tequila ;)
Kurde no, przesiadłem się z lustrzanek Canona na system RF i... mam tylko 24-105 RF... czekam na nowe obiektywy, ale to trwa, teraz mi bardzo brakuje szerokiego i zooma. Za szybko pozbyłem się obiektywów EF, myślałem, że to szybciej pójdzie.
Również przesiadłem się na Eosa R kilka dni i temu i muszę przyznać, że jestem pod olbrzymim wrażeniem. Do tej pory posiadałem 60D, 5D MK1, przez moję ręce przeszedł również 6D MK2 i 5DSR...i szczerze? Nie wróciłbym już raczej do serii 5.
W skrócie jak dla mnie na plus:
- rewelacyjny AF, który pokrywa w zasadzie cały obszar wizjera
- świetne ISO
- świetna matryca z której można wyciągnąć dużo więcej niż wynosi margines błędu przy zwykłym fotografowaniu na codzień
- świetna wykonanie, spasowanie elementów jak i wielkość korpusu (miałem okazję przed zakupem pobawić się sony, niestety jednak pod tym względem zrobił na mnie bardzo negatywne wrażenie, materiałowo nie tak dobry jak canon, a wielkosciowo stanowczo za mały żeby móc z niego wygodnie korzystać, a przede wszystkim pewnie trzymać)
- świetny, głęboki grip
- programowalne pokrętło na obiektywie
- genialny wizjer, daleko przed sonym
- kompatybilność wsteczna z obiektywami EF i EFs (ceny nowych RFek potrafią przyprawić o zawrót głowy)
- prosty i intuicyjny interfejs
- dotykowy panel lcd, jego rozdzielczość, responsywność jak i możliwości obrotu
- kurtyna chroniąca matrycę
Na minus:
- praca na baterii
- na siłę można przyczepić się do jednego slotu na kartę, ale to zależy w zasadzie od rodzaju fotografii który uprawiamy, mnie osobiście aż tak to nie boli
Po za tym świetny sprzęt w pakiecie z "kitowym" rf 24-105 genialne combo, tym bardziej że obiektyw jest piekielnie ostry w całym zakresie. Jestem zadowolony z zakupu :)
Jeśli ktoś często używa ekranu LCD do kadrowania to EOS R ma jedną sporą przewagę np. nad aparatami Sony - dużo większy ekran LCD. Piszę dużo większy bo mimo, że Rka ma 3,15 cala a Sony 3 cale to w sony odpada ten dolny czarny pasek z ustawieniami a w canonie da się ustawienia całkiem wyłączyć (po naciśnięciu spustu się pojawiają ale są na ekranie bez tła, nie blokują obrazu) więc różnica robi się całkiem spora.
Panowie mam mały problem, po aktualizacje firmware do wersji 1.2.0 zniknął mi bip potwierdzający wyostrzenie w wizjerze (pomimo włączonego sygnału bip w ustawieniach), czy to normalne? Aktualnie jest tylko kwadrat zmieniający kolor na niebieski w momencie wyostrzenia. Przyznam, że potwierdzenie sygnałowe było zdecydowanie lepszą opcją jak dla mnie w tym przypadku. Czy ktoś z was również ma taką sytuację czy coś jeszcze przeoczyłem w ustawieniach?
Pozdrawiam!
Sygnał "bip" nie działa kiedy dla "Działanie AF" (zakładka "AF" w menu aparatu) jest ustawione "SERVO AF", musisz przełączyć się na "ONE SHOT AF".