Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie
Cytat:
Zamieszczone przez
Jakub
Jakoś nie mogę się oprzeć pokusie.
Uwaga które to body? (pliki bez exifów)
LINK1 LINK2
ekrowa na pewno wie które to 6d (a które 5dclassic) bo jego brak plastyki i kompletny brak szczegółów bije w oczy więc prosiłbym aby nie zdradzał od razu i nie psuł zabawy forumowym kolegom :)
lol, banał, trzeba było dla zabawy zmniejszyc obraz o 100 px dla kazdego boku. Tak wykonane zdjęcie i moze "taki" obiektyw, ale nie sadze aby to body nie oferowalo plastyki - wrecz przeciwnie.
2a ostrzejsze, czyli chyba z 6d po pomniejszeniu. Ale na 1a są lepsze kolory. Ciekawe które mają się bliżej do rzeczywistych. Jaka jest odpowiedź? :)
Cytat:
Zamieszczone przez
ekrowa
Żeby tym sprzetem fotografowac trzeba go na prawde rozumiec... Teraz? to sa takie cwaniaki bez ksztyny szacunku.
Cytat:
Zamieszczone przez
ekrowa
Miano kultowego aparatu będzie miał na zawsze 5DMK1 i ewentualnie MK2. MK3 już wyszedł przekombinowany i choć ma zwolenników to już nie jest to samo.
Cytat:
Zamieszczone przez
ekrowa
obraz z 6D? prawdziwa lustrzanka cyfrwa - maksymalnie plastikowy obraz. Wiecie że szum dodaje dynamizmu na zdjęciu? Nie groch z kapustą, ale taki delikatny szumik. 1Ds MK2 daje właśnie taki delikatny szumik.1Ds'y to jest czar, to jest przyjemność, to jest zaszczyt!
myślałem, że już widziałem szyty onanizmu sprzętowego na tym forum. myliłem się.
czystszy obraz i lepszy AF odbierają "kultowości" puszce? no bez jaj, aparaty naprawdę są tylko po to, żeby ich używać do robienia zdjęć.
ps. krople to można "nawet" 6D fotografować.
Cytat:
Zamieszczone przez
GoomeX
ekrowa - zgadzam się całkowicie i od długiego już czasu powtarzałem, że stare i leciwe głównie 5D (ale i 1D mk II, 1DS/II, 20D) to najlepsze, najtrwalsze i mające duszę aparaty, poprostu legendarne, tak jak silnik 1,9TDI (VW) oraz mercedes w124 2.0 diesel :) Kto siedzi w branży motoryzacyjnej ten wie o co chodzi.
Jakiż ja błąd uczyniłem, że 20kę na 6kę zamieniłem. Na swą obronę dodam, że staruszka się nie pozbyłem - będzie co wnukom pokazywać...
BP NMSP ;-)
Cytat:
Zamieszczone przez
jakub
jakoś nie mogę się oprzeć pokusie.
Uwaga które to body? (pliki bez exifów))
1. 6d, 2. 5d
Cytat:
Zamieszczone przez
Cichy
1. 6d, 2. 5d
Też tak uważam.
Tak sobie myślę, że jak kupię ten wstrętny 6D to zrobię porównanie 1Ds2 vs 6D tym samym szkłem. podejmujesz się wyzwania ekrowa? :)
Cytat:
Zamieszczone przez
liquidsound
podejmujesz się wyzwania ekrowa? :)
ekrowa która dużo muczy, mało mleka daje :-)
No to teraz jeszcze nich ekrowa powie nam łaskawie które to 6d :)
jellyeater - no właśnie jest różnica w kolorach na korzyść jednego body, tzn jedna puszka bardzo dobrze odwzorowuje druga ma duże przekłamania, tylko która ;)
na 2a jest więcej szczegółów, wiec dwójka pewnie z gęstrzą matrycą. Jaki był aparat oprócz 6D?
Cytat:
Zamieszczone przez
Usjwo
na 2a jest więcej szczegółów, wiec dwójka pewnie z gęstrzą matrycą. Jaki był aparat oprócz 6D?
5D classic.