Ludziki,
potrzebuje szybkiej odpowiedzi,a ze rzecz dotyczy portretu to postanowilam zadac pytanie tutaj:
Co to znaczy, ze zdjecie ma miec Rozdzielczość : 3072 x 2304 (SHQ)
Wersja do druku
Ludziki,
potrzebuje szybkiej odpowiedzi,a ze rzecz dotyczy portretu to postanowilam zadac pytanie tutaj:
Co to znaczy, ze zdjecie ma miec Rozdzielczość : 3072 x 2304 (SHQ)
Dołączam się do odważnych i zamieszczam dwa zdjęcia. Tyłek mam przygotowany na skopanie. Dziękuję za konstruktywną krytykę.
1
2
Tak czulam, ale wolalam sie upewnic.
Zdjecie ma byc wydrukowane na papier.
Dziekuje bardzo za pomoc .
Ahhhh przeczytałam 200 stron postów i musze przyznać, że wasze rady są naprawde pomocne.... od jutra wcielam wszystkie w życie i zobaczymy co będzie.... aparat mam od tyg 1000D do tego 50mm 1.8f II...to tyle na ile narazie miałam funduszy myśle że na nauke wystarczy.
Wczoraj robiłam swoje pierwsze zdjęcia i chce wam pokazać jedno... jestem bardzo ciekawa waszych opini
całkiem ok wyszło ;) ale ja tez jestem początkująca... ;)
ps. ja mam 56 stron ^^
Początkującam jak koleżanka wyżej ale jeśli mogę coś od siebie napisać to zdjęcie tej pani zrobiłabym z wyższej perspektywy....wygląda jakbyś klękała przed nią i robiła zdjęcie z wysokości hmm jej bioder/brzucha...w przypadku kobiet najlepiej sprawdzają się ujęcia z wysokości klatki piersiowej....no chyba, że Twoją intencją jest przerysowanie, zwrócenie uwagę na coś konkretnego albo....albo masz taki styl i konsekwentnie łamiesz reguły (oczywiscie będąc tego świadomą)
Mi się podoba jak na pierwszy raz. Aparat od tygodnia! Szacun :D
P.S. Przymykaj 50tkę, bo na 1.8 to ona słabo wypada. Na 2.8 głębia ostrości też będzie dostatecznie mała żeby ładnie wyszło, ale już na tyle duża, żeby zdjęcie było ostre tam gdzie trzeba.
Wiem, że jest wątek z fotkami dzieci... ale jako że jest to poniekąd portret wiec umieszczam nieśmiało i tu. Przestudiowałem niniejszy wątek dość szczgółowo i wiele mnie to nauczyło. Jestem początkujący, choć niezupełnie zielony:) Strzelam ciągle foty mojemu szkrabowi, a od niedawna nowym sprzęcikiem. Wreszcie pojawiło się fajne słonko od wieeelu tygodni. Skutecznie "unieruchomiłem" modela i oto próbka. Proszę o komentarz.