szukam małej torby na canona 400d + 50
tak aby ta torba mi się wmiesiła do plecaka później
cena około 50zł
Wersja do druku
szukam małej torby na canona 400d + 50
tak aby ta torba mi się wmiesiła do plecaka później
cena około 50zł
Ja początkowo myslałem że wielka torba w która wszystko upchne będzie tym co potrzebuje. Teraz wiem (z doświadczenia) ze najlepszym bynajmniej dla mnie rozwiązaniem jest zestaw 2 mniejszych "opakowań" na sprzęt. Pierwsza to torba na ramie taka niewielka że wchodzi mi tam puszka+(70-200), można upchnać jeszcze lampe ale jedno leży na drugim i noszę w tej konfiguracji tylko w czasie gdy nie używam nic z owej torby. Drugim "opakowaniem" na sprzet jest poprostu plecak tam wchodzi wiecej.
Jak wszystko mam założone na siebie to troche wyglądam jak Beduin, ale w trakcie robienia zdjęć nosze już tylko jedną naramienną torbę i przyznam że jest to bardzo wygodne. Duzo lepsze niż targanie wciąż ze sobą jednej wielkiej - ale to tylko moje zdanie w tym temacie :)
Moje przemyślenia poparte najświeższymi doświadczeniami: plecak o transportu + Newswear na akcję. Jeżeli plecak posiada kieszeń na laptopa - można tam upchnąć Newsweara i wszystko gra.
Ja zdecydowanie wybieram opcję: torba (najlepiej dwie: mniejsza i większa w zależności od potrzeb) plus na większej (dłuższej) robocie pas. Plecak kupiłem i leży.
???
Na pasie noszę szkła, żadnych kart pamięci...
himi jaki masz ten pas?
Domke+ sakwy domke
a ktoś ma pas Tamrac'a
on chyba nie ma pasa do mocowania sakw przyszytego to pasa głównego ?
mógłby ktoś podrzucić jakieś info ?
foto pasa
Takie wielkie sakwy nie są komfortowe w pracy. Newswear i domke są miękkie, nie zajmują miejsca, po wyjęciu szkieł można z tym do auta wsiąść. Mam jedną taką ,,dmuchaną'' mekko. Mało to praktyczne. Wolę ,,szmaciaki''.