-
Odp: W czym nosić sprzęt - część II
Witam :). Szukam torby fotograficznej, bo niedługo do mojego sprzętu dołączy nowy obiektyw i moja mała torba przestanie mi wystarczać. Nowa ma pomieścić body (Canon 1100D) z założonym tele (70-200 f/4 L) i mniejszy dodatkowy obiektyw (kit, albo portretówka) + ewentualnie żeby można było dołożyć telefon czy coś małego do bocznej kieszeni. Według moich pomiarów powinna mieć wewnątrz około 24 x 20 x 10 cm (wys x szer x gł). Nie znalazłam nic takiego po moich poszukiwaniach w sklepach, większość jest za niska i nie wejdzie mi aparat z tele. Może ktoś mi coś doradzi?
-
Niedawno sprzedałem taką kaburę (bo sprzedałem swojego 70-200mm f/4 L USM i już jej nie potrzebowałem):
KATA Access-17 PL KABURA DLA DSLR BEZ GRIPA+70-200 (4399249279) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Przeczytaj sobie dokładnie opisówkę. Zdjęcia mojego egzemplarza podrzuciłem z powrotem tutaj http://1drv.ms/1miydT6
Teraz możesz ją sobie kupić tutaj KATA ACCESS-17 PL KABURA - Cyfrowe.pl
I jako były jej użytkownik szczerze ją Tobie polecam.
Teraz Katy już nie ma (jeśli przeczytałaś wspomnianą wcześniej opisówkę to wiesz dlaczego), zostało tylko Manfrotto. W ich najnowszej ofercie pojawiło się coś takiego:
Manfrotto ACCESS H-17 PL KABURA - Torby pokrowce - Foto - Sklep internetowy Cyfrowe.pl
Jest to zapewne następczyni modelu Kata Access-17 PL już pod skrzydłami Manfrotto.
I jeszcze coś takiego:
Holster Plus 40 Professional Bag MB MP-H-40BB - Professional | Manfrotto (strona producenta, więcej zdjęć) a można to kupić tutaj Manfrotto Holster Plus 40 czarna - Torby pokrowce - Foto - Sklep internetowy Cyfrowe.pl
Bardziej wytrzymała konstrukcyjnie wersja ale niestety cięższa, coś za coś.
W obydwu modelach od Manfrotto nie przekonują mnie paski, coś za ubogo to wygląda w stosunku do modelu Access-17 PL od Kata.
Z toreb reporterskich wpadła mi w oko Luminosity Large Messenger (DSM-103) od Case Logic:
Case Logic Luminosity DSM103 - Torby pokrowce - Foto - Sklep internetowy Cyfrowe.pl
Krótka recenzja po polsku:
Recenzja akcesoriów Case Logic Luminosity | FotoManiaK.pl
Jej największą wadą jest niestabilny spód przez co stawiając ją gdzieś na ziemi wypadałoby ją zawsze o coś opierać. Jak obejrzysz sobie tę recenzję CaseLogic Luminosity Camera Bag Review - YouTube to będziesz wiedziała o co mi chodzi. Mogło być też tak że facet źle rozłożył w niej ciężar i dlatego tak się zachowywała. Ja gdybym miał kasę i był fanem tego typu toreb to na pewno bym ją sobie kupił.
-
Bardzo spodobała mi się Lowepro Event Messenger 150, ale brakuje jej kilku cm wysokości. Reszta wymiarów super, wygląd super, cena mi odpowiada i wgl :). Może ktoś próbował ją zapiąć z włożonym aparatem z podpiętym 70-200 ? Wygląda na to, że brakuje 2 cm :/.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Adriana
Bardzo spodobała mi się Lowepro Event Messenger 150, ale brakuje jej kilku cm wysokości. Reszta wymiarów super, wygląd super, cena mi odpowiada i wgl :). Może ktoś próbował ją zapiąć z włożonym aparatem z podpiętym 70-200 ? Wygląda na to, że brakuje 2 cm :/.
Hmmm zależy od wersji 70-200 oraz samej puszki. xxxD z obiektywem f4 wejdzie(99%). Późnym wieczorem przypomnij mi przez PW to sprawdzę.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
namoamo
Hmmm zależy od wersji 70-200 oraz samej puszki. xxxD z obiektywem f4 wejdzie(99%). Późnym wieczorem przypomnij mi przez PW to sprawdzę.
U mnie 1100D + 70-200 f/4 L. Obiektyw będę miała prawdopodobnie za dwa tygodnie i właśnie dlatego szukam nowej torby, bo stara strasznie mała.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Adriana
U mnie 1100D + 70-200 f/4 L. Obiektyw będę miała prawdopodobnie za dwa tygodnie i właśnie dlatego szukam nowej torby, bo stara strasznie mała.
No więc zmieści się, 70-200/4 to max dla tej torby(przy pionowym ułozeniu).
-
Cytat:
Zamieszczone przez
namoamo
No więc zmieści się, 70-200/4 to max dla tej torby(przy pionowym ułozeniu).
Dzięki :). W takim razie ją biorę.
-
Odp: Plecak foto Burton Resolution
Cytat:
Zamieszczone przez
SoCool208
Jako, że to mój pierwszy post na tym forum to witam szanownych forumowiczów. Pozwoliłem sobie dołączyć do tego wątku, bo wydaje mi się najbardziej zbliżony do mojego "tematu". Od jakiegoś czasu planuję zakup plecaka. Interesuje mnie coś uniwersalnego i górki i miasto. Natomiast najważniejszym parametrem jaki musi spełniać jest wielkość. Szukam plecaka na ponad 2 metry wzrostu i byłoby miło gdyby nie kończył się na wysokości łopatek. Oglądałem już sporo różnych i najsensowniejszy na ten moment wydaje mi się:
Lowepro Photo Sport Pro 30L AW - Plecaki - Fotografia. Ma chyba wszystko czego mi trzeba, gdyby tylko jeszcze był dłuższy...
Proszę o pomoc w temacie wyboru.
Nie znalazłem opcji edycji postu więc piszę jeden pod drugim...
Poczytałem dziś jeszcze w temacie i znalazłem dłuższy plecak Kata Pro-V-610 PL - niestety jest zdecydowanie poza budżetem i tamten wydaje się być bardziej uniwersalny. Czyli lepiej dopasowany do moich potrzeb. Sprzęt foto do noszenia to 60D+grip+70-200/4+17-55/2,8+50/1,4 + wkrótce statyw? błyskotka? do tego żarło + napitek i ciuch (dodam że moja kurteczka-plandeka ledwo mieści się do plecaka miejskiego). Szukam dalej i czekam na jakieś podpowiedzi...
Czy nikt nie jest w stanie nic podpowiedzieć w temacie?
Znalazłem jeszcze Tamraca Expedition 9 - bardzo duży, ale mało uniwersalny jak dla mnie. Na rower raczej się nie nada... No i jeszcze Benro Ranger Pro 600n - ale jakoś mnie nie przekonuje i testów ani filmików do niego nie znalazłem, żeby sobie wyrobić jakąś opinie...
-
Trochę mi się nazbierało klamotów i nei moge się pomieścić wygodnie.
6d + czasem drugie body i szkła
C16-35L, Sigma 35 1.4, C 50 1,4, C 85 1.8, 200 2.8 L czyli kilka ładnych kg.
Mam torbę Vanguard Up Rise 38 i miesci mi sie w niej 1 body i szklarnia, ale szybka zmiana obiektywu już robi się problematyczne i urywa mi ramię.
Myślę o jakimś plecaku lub jakimś innym rozwiązaniu żeby odciążyć jedno ramię.
Na ślubach i niektórych wydarzeniach potrzebuję zabrać się z tym wszystkim i jeszcze być mobilnym. Macie jakieś pomysły?
-
Odp: Plecak foto Burton Resolution
Kupiłem Lowepro plecak Photo Sport 30L AW. Sklep zdecydowanie polecam. Robiłem ostatnio większe zakupy do dalszej odsprzedaży i panowie zaproponowali lepsze ceny niż na półce. 2 miejsca parkingowe dla klientów pod samymi drzwiami w płatnej strefie parkowania to strzał w dziesiątkę. Co do samego plecaka to wypróbuję go wkrótce w terenie. Na ten moment jestem zadowolony z jego pojemności - mieści wszystko co aktualnie posiadam ze sprzętu. Pożyczony chwilowo statyw również można zamocować. Służę informacją dla zainteresowanych. Kupiłem również OP/TECH USA pasek Pro Loop Strap, który ma zastąpić rzucający się w oczy i niekoniecznie najwygodniejszy oryginał. Jeszcze sobie przypomniałem, że jak plecak okaże się za krótki (to wyjdzie przy dłuższym spacerze) to mam patent na jego przedłużenie...
-
fajny ten plecak tylko cena mnie przeraza
-
Cytat:
Zamieszczone przez
becekpl
fajny ten plecak tylko cena mnie przeraza
Podobno gwarancja dożywotnia, więc może warto zainwestować. Ja zwykły plecak mam już około 5 lat przy codziennym użytkowaniu. Dotychczasowa torba Tamraca też około 5-6 lat. Ten będzie użytkowany raczej weekendowo, więc powinien wytrzymać jeszcze dłużej. Przeliczając inwestycję w plecak na lata cena już nie jest taka straszna. No i wygoda - już nie muszę nosić torby + plecaka żeby wszystko pomieścić. Wystarczy nawet miejsca na statyw, żarło i moją plandekę.
-
Jakis maly ten przedzial na sprzet
-
Każdemu według potrzeb... Nawet gdybym posiadał więcej sprzętu to pewnie mocno bym się zastanowił i wybrał coś co będzie najbardziej przydatne np. na spacer w górkach lub na zwiedzanie, czyli spacer w mieście. Jak potrzebujesz więcej sprzętu upakować, choć zakładam że to już raczej zawodowstwem pachnie, to są ciekawe propozycje, które mieszczą 2 body i kupę szkieł... W moim mieści się 60d z gripem i 17-55/28 + luzem 50/1,4 + luzem 70-200/4 + pierścienie pośrednie Soligor lub ten sam zestaw z założonym 70-200/4. Na głębokość może się zmieścić body z obiektywem dłuższym o jakieś 10cm więc zapas jest...
-
ja polecam torbę lowepro inverse 200AW ,nie za duża i mieści body + 3 obiektywy + lampę
-
Potrzebuję w miarę wygodnej torby, która pomieści:
-2 aparaty z przymocowanymi obiektywami
-2 lampy
-2 dodatkowe obiektywy (mały tele + mała stałka)
-opcjonalnie laptop 15"
-akcesoria
Chodzi mi też o to, aby nie była ona przesadnie wielka (wiem, wiem że będzie ciężko).
Jeżeli chodzi o cenę to na razie się wstrzymam, bo jeśli trafi się jakaś idealna to ją kupię bez względu na cenę.
W grę wchodzą również plecaki z szybkim dostępem do aparatu
Będę wdzięczny za podpowiedzi.
-
Ja posiadam taką torbę Manfrotto Unica V i miejsca jest w pierona, ciekawy patent na statyw-można zagospodarować w inny sposób. Laptop 15" mieści się na styk(mam XPS L501x i on wchodzi na styk). Do tego spokojnie wejdą dwa body. Jak coś to mogę zrobić fotę z 5d+50mm oraz 400d z gripem i kitem wsadzonym w torbę. Problem z torbą jest taki że oni już je wycofują... Więc spieszyć się... ja kupiłem za jakieś 250-300zł:)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
KuzynPit
Ja posiadam taką torbę
Manfrotto Unica V i miejsca jest w pierona, ciekawy patent na statyw-można zagospodarować w inny sposób. Laptop 15" mieści się na styk(mam XPS L501x i on wchodzi na styk). Do tego spokojnie wejdą dwa body. Jak coś to mogę zrobić fotę z 5d+50mm oraz 400d z gripem i kitem wsadzonym w torbę. Problem z torbą jest taki że oni już je wycofują... Więc spieszyć się... ja kupiłem za jakieś 250-300zł:)
chyba się na nią zdecyduję, bardzo fajna. jak możesz to zrób fotę. tylko obawiam się ze będzie za ciasno na 2 body ze szkłem
-
Gdzieś tu na forum , swego czasu widziałem link do plecaka raczej dość drogiego , w którym część na aparat była umiejscowiona pod główną komorą w tzw pasie biodrowym.Chcąc wyciągnąć aparat należało ten pas przesunąć do przodu , bez odpinania plecaka.Może ktoś to widział? Szukam plecaka z komorą 100 L.:)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
italy
Gdzieś tu na forum , swego czasu widziałem link do plecaka raczej dość drogiego , w którym część na aparat była umiejscowiona pod główną komorą w tzw pasie biodrowym.Chcąc wyciągnąć aparat należało ten pas przesunąć do przodu , bez odpinania plecaka.Może ktoś to widział? Szukam plecaka z komorą 100 L.:)
Może o ten chodziło: rotation180° Panorama | MindShift Gear
Zerknij jeszcze na ten: https://www.youtube.com/watch?v=mriS4nZRik0
Przerabiałem niedawno temat plecaka i naoglądałem się tego trochę...ale ja potrzebowałem mniejszego i bardziej uniwersalnego. Warto sprecyzować do jakich zastosowań ten plecak i co ma pomieścić.
-
SoCool208
Dzięki za linki. To było coś podobnego do rotation180° Panorama | MindShift Gear ale nadal to nie jest co , na co się natchnołem na forum:) co do plecaka, mam kilka, od 45 l do nawet 100 l , jednak są to plecaki wspinaczkowe i do przejść w górzystym terenie.Do tej pory jeśli tylko ciężar na to pozwalał zabierałem małpkę ze sobą.W zimie wybieram się na 3 tyg w góry Kaukazu, i może zaryzykuje wzięcie ze sobą lustrzanki,z jednym obiektywem.W czasie podróży czy już podejścia jest czas na kilka zdjęć, więc chciałbym aparat mieć możliwie pod ręką, a prawdę mówiąc podczepiony pod główny plecak.Plecak musi być 100 l bo jak zawsze jest co w nim nosić:) Jest czas, więc będę nadal szukał:)
-
A nie myslales o czyms dopinanym np. jakas kabura, podpieta do pasa biodrowego?
-
Kabury są dobre, jednakże wolałbym aby mi nic nie dyndało ani z boku ani tym bardziej z przodu, :) Już to raz przerabiałem:) ale dziękuję za radę:)
-
Witam, poszukuję torby na 60D + C 17-55 + S 70-200 2.8 + lampa/mały obiektyw typu 50 1.8. Do torby ma się zmieścić jeszcze 13' laptop. Zależy mi żeby nie rzucała się specjalnie w oczy i żeby nosić ją nie tylko ze sprzętem foto, wsadzić lapka i pognać do pracy bez aparatu więc dobrze by było gdyby nie wyglądała "kosmicznie".
Zastanawiam się nad Lowepro messenger 250 Event Messenger | Lowepro
Albo nad Urban Reporter 250, ta jednak trochę odstrasza ceną.
Dobrze żeby dała rade przy lekkim deszczu. Miał ktoś podobne potrzeby i je spełnił?:)
-
italy
Temat noszenia aparatu w górach przerabiałem wielokrotnie. Próbowałem wielu patentów. Noszenie przy pasie biodrowym kabury jest niewygodne. Ogranicza ruchy. Skończyło się na najprostszym moim zdaniem rozwiązaniu. Jeśli zabieram dodatkowe obiektywy, to lądują w dużym plecaku w pokrowcach na obiektywy razem z pozostałym ekwipunkiem. Dla szybkiego dostępu do aparatu z jednym obiektywem wg mnie najlepiej sprawdza się kabura na lustrzankę z jednym obiektywem zamocowana przez przelotkę kabury do paska piersiowego plecaka turystycznego. Po prostu zakładając duży plecak na plecy, zapinam biodrówkę, a przy zapinaniu piersiowego przewlekam kaburę. Nie ogranicza to ruchów, nie telepie się, nie trzeba zdejmować dużego plecaka, żeby zrobić zdjęcie.
-
Mam pytanie do wlascicieli plecaka Lowepro Flipside 400 AW. Czy moglibyscie sprawdzic metke na plecaku Made in... ? W jakim kraju te plecaki sa produkowane? Kupilem na eBay'u z Hong Kongu i mam metke Made in China. Teraz sie zastanawiam czy to na pewno oryginal czy bardzo dobra podrobka. Plecaki te w UK kosztuja ok 89-99 GBP a ja zaplacilem ledwie 33 GBP. W sumie to mi on pasuje w tej cene, podrobka czy nie ale chcialbym rozwiac watpliwosci.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
jeff.lebowski
Mam pytanie do wlascicieli plecaka Lowepro Flipside 400 AW. Czy moglibyscie sprawdzic metke na plecaku Made in... ? ...
Kupowałem w Fotoceny.pl - mam "Made in China"
-
Cytat:
Zamieszczone przez
jacek_63
Kupowałem w Fotoceny.pl - mam "Made in China"
Dzieki. Super plecak.
-
U mnie tez china. Plecak rewelacja. U mnie juz ponad 3 lata.
-
W takim razie moge smialo polecic i podaje linka - moze komus sie przyda.
Lowepro Flipside 400 AW Photo Bag Digita SLR Camera Backpack & All Weather Cover | eBay
Wychodzi 50% najtanszej ceny w PL. Nie wiem jak z przesylka do Polski i czy doliczaja clo ale do UK plecak szedl 2 tygodnie a na delkaracji celnej zaznaczone bylo jako "prezent" o wartosci 20 USD wiec zadnego cla nie musialem doplacac.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Tymomn71
Witam, poszukuję torby na 60D + C 17-55 + S 70-200 2.8 + lampa/mały obiektyw typu 50 1.8. Do torby ma się zmieścić jeszcze 13' laptop. Zależy mi żeby nie rzucała się specjalnie w oczy i żeby nosić ją nie tylko ze sprzętem foto, wsadzić lapka i pognać do pracy bez aparatu więc dobrze by było gdyby nie wyglądała "kosmicznie".
Zastanawiam się nad Lowepro messenger 250
Event Messenger | Lowepro
Dobrze żeby dała rade przy lekkim deszczu. Miał ktoś podobne potrzeby i je spełnił?:)
Urban Reporter 250 Camera bags, backpacks and rolling cases
Nova Sport 35L AW Camera bags, backpacks and rolling cases
Professional Shoulder Bag 20 MB MP-SB-20BB - Professional | Manfrotto
tamrac | Zuma 5
Skoro "i żeby nosić ją nie tylko ze sprzętem foto, wsadzić lapka i pognać do pracy bez aparatu" no to tak na dobrą sprawę w grę wchodzą tylko te od Lowepro bo mają wyjmowany środek.
-
Nadal poszukuję plecaka na mój sprzęt i trafiłem na taką stronę: rotation180 Professional: Outdoor Camera Backpacks | MindShift Gear co sądzicie o ich produktach, czy ktoś ich używa?
-
Wybralem jednak lowepro vertex 300aw. Mam nadzieje ze bedzie ok. Nie mialem go gdzie poogladac wiec zamawiam przez internet.
-
Mam do koleżeństwa prośbę o sugestie dotyczące wyboru pokrowców do dwóch odrębnych zestawów. Zaznaczam , że w każdym z zestawów chodzi mi WYŁĄCZNIE o body + obiektyw, bez żadnych dodatkowych akcesoriów. Jak mam brać więcej klamotów - biorę dużą torbę. Tu zależy mi na przygodne wypady z ograniczoną do minimum ilością sprzętu.
Zestaw 1: EOS 5D Mark II + 24-105L (klasyka :) )
Zestaw 2: EOS M + 18-55 STM (może Was zdziwię, ale zapakowanie tego ustrojstwa to nie lada wyzwanie).
Z góry dziękuję za pomoc!
-
Piszesz pokrowiec....
Ja ostatnio do 5Dm3 z gripem zamówiłem Benro Beyond z40. To jest torba typu colt.
Mam nadzieję, że się zmieści.
-
Właśnie na czymś typu colt by mi zależało. Tyle, że do puszki bez gripa. Do tachania z gripem mam Toploadera 65AW. Czy wspomniane przez Ciebie BENRO jest w środku miękko wyściełane? Jak z jakością wykonania?
Tak w ogóle do 5D2 korci mnie zakup Manfrotto Anvanced M. Tyle, że nie mam gdzie go zobaczyć na żywo...
-
Nie wiem jak jest wykonane, czekam od czwartku na przesyłkę.
Na forum żółtych piszą, że nie ustępuje Lowepro.
TU masz jakieś lepsze zdjęcia
Jak potrzebujesz mniejszego colta to masz wersję Benro Beyond z30.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
jac+
Właśnie na czymś typu colt by mi zależało
7d+24-105 wchodzi mi idealnie do lowepro TLZ2
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Tymomn71
Zastanawiam się nad Lowepro messenger 250
Event Messenger | Lowepro
Właśnie kupiłem Event Messenger 150 a więc o rozmiar mniejszą i pomieściłem to co mam w stopce. Lapka żadnego juz się nie wdusi.
Jakość wykonania bardzo dobra. Mi chodziło, żeby była bardzo lekka, mała, i "niefotograficzna".
-
Który z futerałów byście polecali?
https://www.caselogic.com/en/interna..._-_201_-_black
Toploader Zoom 50 AW II Camera bags, backpacks and rolling cases
BENRO PRECISION MACHINERY(ZHONGSHAN) CO, .LTD--TRIPOD,BALLHEAD,CAMERA BAG,QUICK RELEASE PLATE,PROFESSIONAL VIDEO TRIPOD,PROFESSIONAL VIDEO HEAD,PROFEESSIONAL CAMERA BAG,TRIPOD KIT
BENRO PRECISION MACHINERY(ZHONGSHAN) CO, .LTD--TRIPOD,BALLHEAD,CAMERA BAG,QUICK RELEASE PLATE,PROFESSIONAL VIDEO TRIPOD,PROFESSIONAL VIDEO HEAD,PROFEESSIONAL CAMERA BAG,TRIPOD KIT
Advanced Holster Medium MB MA-H-M - Advanced | Manfrotto
Najbliżej mi do Manfrotto i o dziwo do Case logic. Torby Manfrotto to ponoć dawna Kata. Lowepro na zdjęciach wydaje się wielkie i workowate :( Benro nie znam w ogóle...
-
Cytat:
Zamieszczone przez
jac+
Który z futerałów byście polecali?
Wybrałeś same zapinane na zamek błyskawiczny. Taki ma być czy tak to wyszło?
Nie znoszę zapięć na zamek z zakrętami, ale to ja.
-
Raczej tak ma być. Nie mam lepszych pomysłów.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
jac+
Raczej tak ma być. Nie mam lepszych pomysłów.
Dla mnie lepszym rozwiązaniem jest klapka zapinana na plastikową zapinkę lub rzep (to już gorzej) i dodatkowo na zamek błyskawiczny jak już definitywnie się zamykamy.
Coś w stylu Canon Zoom Pack lub Manfrotto Solo (nie znam tych holsterów ale chodzi mi o wygodę).
-
Witam serdecznie wszystkich na forum To mój pierwszy post i już chciałem prosić was o pomoc.
Posiadam sprzęt:
Canon 650D
Tamron 70-300 mm f/4-5.6 Di VC USD
Canon 18-55 KIT
Canon 50mm
Jakieś drobiazgi jak ładowarka, baterie itp.
Szukam plecaka w który bez problemu wejdzie tele zamocowane do body (łączna długość zestawu 23 cm)
Miałem plecak kink kong z allegro za około 200 zł ale dość szybko odmówił posłuszeństwa i nie chce się już w taki badziew bawić.
Poszukuje plecaka do 300 zł w który wejdzie cały sprzęt foto (z opcją że pojawi sie jeszcze lampa błyskowa i może jakieś jedno szkło) i dodatkowo najlepiej by była możliwość schowania jakiś rzeczy typu butelka z piciem bluza.
Chce mieć plecak z którym będę mógł się wybrać na spacer w góry jak i na miasto.
Najlepiej jak by miał możliwość szybkiego wyjęcia aparatu z boku.
Zastanawiałem się nad Lowepro Fastpack 250 AW ale sam już nie wiem tyle się naczytałem że już zgłupiałem
-
No to weź 350 AW troszeczkę większy ;)
Wymiary komory na aparat: szerokość-26cm x głębokość-14cm x wysokość-24,5cm
Więc powinien spokojnie wejść, na górze masz miejsce na jakieś swoje rzeczy + ta nowa seria AW ma też mocowanie na statyw na boku no i kieszeń na laptopa
-
Zdecydowanie, w góry nie brałbym Fastpacka. To typowo miejski plecak ewentualnie na krótkie plenery.
-
Sprawdź plecaki Benro z serii Quicken - mają wszystkie cechy, które wymieniłeś, musisz tylko dobrać odpowiednią wielkość. Używam największego (500N) już kilka sezonów i jestem zadowolony. Dlatego największy, że nie przeszkadza mi luz w plecaku i tak mi wygodniej, ale widzę, że koledzy starają się na ogół dobrać torbę/plecak "idealnie".
Plecaki - Torby, pokrowce Benro z serii Quicken - Fotografia - Sklep internetowy Cyfrowe.pl
-
Benro ciekawe ale połączenie górnej i dolnej komory jest wg mnie zbyt "elastyczne" wiec jak wsadzę butelkę z piciem na górę to się zbytnio "wygnie" w dół.
-
Ta półka ma rzep ze wszystkich 4 stron, co ją stabilizuje gdy przednia klapa jest zamknięta, czyli w normalnej pozycji używania plecaka. Ale dobrze zauważyłeś: przerobiłem tę przegródkę po dwóch wycieczkach, wyciągając oryginalną piankę i wstawiając cienką sklejkę, oczywiście z czymś miękkim. Więcej niedogodności nie stwierdziłem.
--- Kolejny post ---
Kiedyś rozważałem jeszcze plecaki Naneu Adventure - przegrały ze względu na cenę i mniej wygodny dostęp do aparatu.
Niestety, nie znalazłem innych plecaków, które miałyby wystarczająco duży przedział niefotograficzny.
-
Ja mam Lowepro DSLR Video Fastpack 250 AW.
6d + C 100-400 wchodzi, do tego jeszcze dwa szkła i lampa.
Jestem z niego bardzo zadowolony, przystępna cena / dobra jakość, na co dzień OK, ale jak mam zabrać większość swojego sprzętu to już trochę ciasno.
Do Twojego zestawu na pewno się nada, ale wybór jakiś masz, więc Twoja decyzja ;)