może i nawet wartałoby pójść ;)
Wersja do druku
może i nawet wartałoby pójść ;)
Chyba się wybiorę. Rozgrzewka przed Ustką będzie :D
Nie no, nie przesadzaj :) W Ustce o ile mi wiadomo, akty nie będą leżały w zakresie pleneru.
Chyba, że masz kogoś (modelkę) w zanadrzu :-D
zastanawiam się jedynie czy to aby w willi lenzta bo bodajze na wojska polskiego 90 ma byc wystawa..
Nie no rozgrzewka ogólna przed plenerem :D
kto w końcu idzie na te gołe babki? ;)
Ja. Trzeba korzystać :)
a aparat ktoś bierze? hehe
a czy wiecie że od wczoraj do niedzieli mamy w Szczecinie festiwal glamour ? jest też sporo wystaw fotograficznych http://www.inspiracje.art.pl
No ja zabiorę aparat. Wypada mieć jeśli mają być warsztaty :D
A ja zapytam czy ktoś ma plan jechać na targi do Łodzi? Jakby się znalazły z 2-3 osoby to można by pojechać autem - koszt paliwa nie byłby wysoki.
Na wernisażu stawiliśmy się nawet całkiem sporą i co najważniejsze sympatyczną grupką.
Nacieszyliśmy oczy i dusze pięknym kobiecym ciałem (na fotografiach). Miniwarsztaty okazały się zwykła pogadanką ale i tak sądzę że warto było być. :)
Maleńka fotorelacja:
Nasza całkiem sympatyczna grupa (na foto brakuje spóźnionego nieco Virtuoz'a)
Jednak najlepsze czekało po zakończeniu na zewnątrz - rarytasik - autko reklamowe :D
Co niektórzy ostrzyli sobie na to cacuszko zęby. Kolor tapicerki był odpowiedni
no i rewelacyjne foty :D szczególnie z foto ślubem :P HIT! hehe
Teraz to ja będę wiedział gdzie dzwonić jak trzeba fotografa na ślub :D Wernisaż ciekawy, ale atrakcja na zewnątrz jednak wygrała :D
Szkoda, że dopiero podłaczyłem się pod internet. Od 16-ej jestem w Stargardzie i zastanawiam się co tu ze sobą robić, gdybym wiedział, tez bym przyjechał :( A o 17:00, gadałem z Mellanem przez telefon, nic nie wspomniał :(
w środę proponuję u Piotra na spotkaniu film "War photographer"
Tytułowy film jest dokumentem - bardzo surowym i ciężkim w odbiorze.
Jest to film zrealizowany z punktu widzenia fotografa znajdującego się w samym centrum wydarzeń. Dzięki nietypowym ujęciom kamery znajdującej się zaraz za aparatem widz zostaje niejako wprowadzony w atmosferę wyświetlanych miejsc.
Cały film poprzecinany jest wieloma komentarzami np. Hansa-Hermana Klare – redaktora magazynu Sterna czy też samego Jamesa Nachtweya.
Różnorodność scen w filmie jest duża: Kosowo, Dżakarta, Palestyna. Od zniszczonych wsi poprzez zamieszki, świszczące kule i wybuchy. Jednak przejścia są płynne.
Niektórzy mogą dopatrywać się dobrych zdjęć, być może ciekawej fabuły, ale nie po to powstał ten materiał, choć to wszystko można znaleźć w omawianym materiale. Znajdą się zapewne tacy którzy określą fotoreporterów mianem sępów zerujących na cudzych nieszczęsciach. O tym możemy podyskutować.
co by nie było że tylko wódkę chlamy...:)
Ciekawa propozycja. Oczywiście jestem ZA. Wreszcie będzie jakieś urozmaicenie :D
Oj ten film wymaga sporego skupienia o które może być ciężko w naszej wesołej paczce :P
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Fajana fotorelacja z wyastawy.
Co do tego autka reklamowego to jest gość z mojej ulicy rodzinnej. Co ciekawe miał takie dwa radzieckie cuda techniki. Jaka by nie była skuteczność tej formy reklamy to zapewniam (starsi wiedzą o co chodzi) że gość jadący tym na pewno jest słyszalny :-D
Ja do Łodzi chętnie się wybiorę, zbierzmy ekipę to możemy razem pojechać.Dopiszcie się do listy kto chciałby jechać:
1.piotrr
Pozdro z Pomorskiego Pleneru CFK w Ustce! :-P
Obecni:
- Mellan - Wyświęcony - w aureoli
- Oskardj92
- Alde
- Explora
- Kiray
- Oxydum
- Tezet-gdynia
- b300
- Chyrek - Nogi :-P
- Nagor
Zakres ogniskowych: 8mm-300mm+ext x2
Szkla: f1.2-36
Puszki: 1D-5D-5DmkII-50D-40D-300D-1000D-3000N x niewiadomo ile razy :-P
W swietle: 500Ws w lampach :-P
507Ws w pełnej krasie :mrgreen:
Św. Nepomucen - Ustka 21:55
łaaaa.. niezły plenerek, widze przypasowało wam tam:D
Czy ta aureola u Mellana, na zdjeciu Tezeta, to juz na stałę, czy przejściowo?:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Wyjazd na targi Łódź - piątek lub sobota:
1. piotrr
2. Pawel_G
Przywieziecie nam coś ciekawego ??? :D
dzisiaj na spotkaniu u Piotra około 17tej zapraszam na film: "War Photographer"
myślę, że film godny uwagi
Będzie jakieś urozmaicenie :)
było gratis, nawet chipsy były... i kawa
kawa oczywiście bezkofeinowa? ;)
kofeinowa jak najbardziej
Cholercia...a ja znowu opuściłem 30 stron wątku na forum i nie wiem co sie u Was dzieje :/
I będziesz wiedział co w trawie piszczy :D
a piszczy oj piszczy....
Chciałby ktoś "Fotografię studyjną" Michaela Freeman'a - jeśli tak to przyniese w środę :)
Staram sie, staram...ale mi nie wychodzi :( a udało mi sie wreszcie zorganizowac mini studio w mieszkaniu i mam problem z ustawianiem lamp i nie mogę sobie poradzić z tym...:(((
ja tez chętnie bym sie zapoznał :]
Btw. Czy 3tys za 1DS mk1 z przebiegiem 30k to dobra cena?
Ale tak poza tym to wczoraj wesoło było... :mrgreen:
P.S. Zmieniam system na Nikona! :P
Nie ulegaj żółtej stronie mocy Robercie :D
Żartowałem z tą zmianą systemu. Tak pierwszokwietniowo. :)
A tam marudzicie :P D700 fajne jest :P