fajnie fajnie, ale mnie się nie udało takiego zrobić, nie dałeś mi szansy (pamiętasz)??
Wersja do druku
fajnie fajnie, ale mnie się nie udało takiego zrobić, nie dałeś mi szansy (pamiętasz)??
piękne zdjęcia panowie
czyli kolejny sukces Łódzkich Canonierów:-)
Będę pewnie w czwartek :)
ja również w czwartek
ale zawsze pierwszy dzień byl dla profi jak pamiętam ,wpuszczą nas?
Jarek serio mówisz, czy jaja sobie robisz? mówisz, że masz canona i do przodu ;)
no to tez ide w czwartek ,pojdziecie przodem w takim razie :-D
o co chodzi z tymi targami ? bo nie bardzo jestem w temacie :/ napiszcie co, jak i gdzie ;)
dzięki :) jak coś to też będę :) oczywiście czwartek obowiązkowy ;)
Wygląda na to, że będę w sobotę jako amator :oops:
W sobotę to całe rodzinki przyjdą, więc na przetestowanie/porozmawianie możesz zapomnieć :)
ja w sobote też będę
a moze by w ten weekend jakiś szybki maly plener zrobić , pogoda powinna być ładna ?
a jak jest różnica między profesjonalistą a amatorem :P ktoś tam jakieś plakietki sprawdza ???
teoretycznie wlasna DG , albo np zatrudnienie jako fotoreporter
w rezultacie chyba nikt tego nie sprawdza , na stronie rejestrujac sie mozna lewy nip podac i nazwe firmy i przejdzie , tzn rok temu tak robili
ja nic nie podałem w firmie i NIP i też przeszło..
rozumiem ale chyba i tak w piątek pójdę :) najwyżej od rana :) będę buszował :)
to aby wejść w czwartek to trzeba się gdzieś zapisywać ?
ale to za darmo jest wejście w czwartek ze jakieś rejestracje są przeprowadzane czy tez się płaci ? :-D ,ja i tak chyba w piątek i sobote się wybiore
Zapisy byly do 10 kwietnia...
zapisales sie - masz za 20 zl karte do wejsc we wszystkie 3 dni
albo piszesz do firmy wystawiającej się że chcesz obejrzeć ich ofertę i wysyłają ci zaproszenie na swój koszt...
kurna byl bym zaproszony o ja cie pierdziu ;p , moze w przyszlym roku ;]
tak, w tym to już raczej za późno.
wrzućcie jakieś foty jak powracacie ,ciekawy jestem :-D
nie wiem czy mi nie usuną :)
ale co tam macie
tylko jedną zrobiłeś ? dlaczego mają wyrzucić ?
reszta jutro.
no może nie można takich zdjęć wrzucać :)
"Nowy" w tej grupie, zatem witam wszystkich.
Najbardziej oblegane stoisko na targach:
Pozdrawiam żółtych :D
Szczyt zachłanności: "obrobić" kloszarda :-)
Ktoś tu mówił o wrzucaniu zdjęć z targów do pf? Natknąłem się przypadkiem:
http://www.maxmodels.pl/studiokinski.html
;]
Hahahahha no jegomosc rowno jedzie , dyplom powinien dostac.
wystarczyłoby tylko napisać do Panasa, by przekazali link tej dziewczynie i na drodze sądowej dostałaby więcej kasy niż za świecenie cyckami na targach
a dlaczego ? była tam osobą publiczną
W tym wypadku to chyba regulamin targów powinien określać czy wolno publikować zdjęcia zrobione podczas targów czy nie.
No tu jesteś w błędzie:
W jakich przypadkach nie jest nam potrzebne zezwolenie do rozpowszechniania wizerunku?
Mówi o tym art. 81 ust. 2.
Zezwolenia nie wymaga rozpowszechnianie wizerunku:
pkt. 1
osoby powszechnie znanej, jeżeli wizerunek wykonano w związku z pełnieniem przez nią funkcji publicznych, w szczególności politycznych, społecznych, zawodowych,
pkt. 2
osoby stanowiącej jedynie szczegół całości takiej jak zgromadzenie, krajobraz, publiczna impreza.
Pkt 1. odpada, ponieważ dziewczyna nie pełni funkcji publicznych
Pkt 2. Nie jest szczegółem w sfotografowanym stoisku tylko elementem ewidentnie wychwyconym z tego stoiska
Art. 81. 1. Rozpowszechnianie wizerunku wymaga zezwolenia osoby na nim przedstawionej. W braku wyraźnego zastrzeżenia zezwolenie nie jest wymagane, jeżeli osoba ta otrzymała umówioną zapłatę za pozowanie.
:):)
W portfolio nie wykorzystałem. Umieściłem zdjęcia jako relację z imprezy. Ale żeby nie robić walki na paragrafy na 7 stron - foty usunąłem.
Pozdrawiam
ma ktoś sigmę 14/2.8? zastanawiam się nad czymś ultra szerokim, a cena canona powala