...a ja byłem pewien że to wątek o nowościach sprzętowych :confused:
Wersja do druku
Jak dla mnie to ktoś tu robi nas w balona...
Czy ja wiem...???
40D kiedyś w końcu tak czy siak wyjdzie, więc sobie ping-pongi z Hongkongu stronkę przygotowali.
800/5,6 DO IS też wygląda całkiem realnie.
zresztą te 800 to się już wcześniej przewijało...
http://canon-board.info/showpost.php...&highlight=800
To dlaczego teraz żaden z tych linków nie działa?
O proszę. Takiego lensa widzieliście? ;)
EDIT: oj, przegapiłem w jednym miejscu.....
No a jak myslisz dlaczego? Jak sobie wyobrazasz zeby taka informacja byla dostepna oficjalnie dluzej niz kilka minut (sekund), przed oficjalna premiera. W przypadku Canona zawsze tak jest, ze najpierw sa niby przypadkowe przecieki na stronach a dopiero potem ogloszenie oficjalne. Zawsze tak bylo odkad pamietam.
Po drugie ten watek jest czysto spekulacyjny, wiec jak chcesz to tak traktuj te informacje.
A ja sobie wyobrazam, zwlaszcza ze administrator ma pewnie niewiele wspolnego z firma Canon, a zadana robote trzeba wykonac (podstrone z otrzymanych materialow, bez uaktualniania strony glownej). To czysty przypadek, ze ktos wpisal taki link, ktorego nie ma na stronie glownej. Nie wykluczone, ze moglbyc to rowniez przeciek kontrolowany. Nie wykluczam jednoczesnie, ze moze to byc zwykla sciema, ale jak juz to dobrze spreparowana. (Link do 40D byl caly czas dostepny, a teraz juz nie jest.)
Poddaję się - nie znam się na marketingu w takim razie. Moim zdaniem w.w. obrazki to raczej przeciek kontrolowany. Nie bardzo wiem jakim cudem ktoś akurat przez przypadek wpisał do linka 800mm_f5.6dois
Ja się wcale nie dziwie takim "cudom". Byłem webmasterem i wiem (po logach), co ludzie wpisują w pole adresu przeglądarki. Tu działa prawo wielkich liczb, a takich, jak my, debatujących o tym, jakie to nowości wypuści Canon są na świecie dziesiątki tysięcy. Wystarczy mały przeciek o możliwości pojawienia sie EFxxxxxXX, a pewnie już setki próbują go wklepać do przeglądarki... :lol:
nie widzisz że to rozwleczone foto ??? :|
a 800 Do IS wygląda smakowicie... Pewnie jednak cena będzie nie do przełknięcia... Myslicie, że ile ? 10 k $ ?
A co ma się nie dać :) Wyglądałby zapewne jakoś tak:
tyle że średnica sporo większa :)
(zapiszę sobie ten obrazek na okoliczność następnych rumours ;-) to będzie przeciek ze strony Canona na temat 5600/4L IS :mrgreen:)
W zasadzie jest na to wzor wiec nie trzeba sie domyslac. tylko nie pamietam jaki:)http://pl.wikipedia.org/wiki/Liczba_przysłony)... Sory za OT
edit; i jeszcze tu
Co do nowości - to doszły mnie słuchy że pojawi się w sprzedaży Front/Back Focus repair KIT for Canon 400D ....
A propos nowości - 400 f5.6 L IS
jak dalej beda takie jaja to nikt juz tu nie bedzie zagladal:)
No kurde, zaczynam się bać że rzeczywiście wprowadzą ten supertani xx-400/4IS.. A wtedy... słowo się rzekło ;-)
u cichego widze ze jakis edit byl.... na 5,6):)
był bo na tym zdjeciu to jednak 5.6 jest :)
nawiazujac do fotki muflona 600 1L IS DO USM, tutaj wersja miejska (uzyteczna tez na male wypady) no i cala szklarnie od razu wozic ze soba mozna
500 F1,8L IS USM
400 F1,2L IS USM
300 F1L IS USM
16-35 F1 IS USM
24-70 F1,2 IS USM DO
itd.
swietny na ptaki taki z napedem 4x6
Coś od tego czekania berety zaczynają chyba uciskać, a Canon milczy jak grób, żeby nie skończyło się jak z 30-tką.
ale daliście czadu z tymi nowymi szkłami, nie dość że super parametry to jeszcze wersja pancerna, można z takim wyjść w nocy na Pragę...
Ale chyba jednak bejsbol;) tańszy :D.
Powiedzmy sobie szczerze, że jeśli z tym 800/5,6 DO to prawda - a wydaje mi się że tak - to cena jego będzie kosmiczna. Canon tu nie ma żadnej konkurencji. Zwłaszcza że biorąc pod uwagę jego pewnie niezbyt duże wymiary będzie miał wzięcie o jakim tylko można pomarzyć. I to nawet gdyby był po 20 k$.
Ten watek czyta sie zupelnie jak powiesc SF :mrgreen:
Fajny jest.
BONK! Gdzie żeś Ty bywał? :-D Możesz się czuć ojcem duchowym tego wątku... i dziesiątków innych wątków, artykułow w sieci itp :-P Witamy z powrotem!
Ojciec EOSa 3D powrocil! Witaj spowrotem :D Tesknilismy ;)
Ooo bonk ;)
Narysował byś jakieś nowe body :D:D:D
az sie lezka w oku kreci jak czlowiek wroci na stare smieci
;)
Edit: tylko sie nie obrazcie odrazu za te "smieci"
Dawno nic mnie tak nie rozbawiło, jak ten nieudolny fake nowej 400-tki z IS :lol:
Światło jak w starej wersji, która średnicą nie różniła się zbytnio od 70-200, a gabaryty (porównując ogólną wielkość szkła do wielkości jego bagnetu) takie, jakby to było 1.8 albo lepiej :lol:
Nie dziwię się ludziom, którzy z nudów dla jaj różne takie fake'i produkują. Ale gamonie, które w to wierzą, przyprawiają mnie o zakwasy mięśni brzucha - ze śmiechu :lol:
To ja tak całkiem z innej beczki ;-) OSKARKOWY JAK TAM NOWA PUCHA!!! :mrgreen:
wlasnie i co z tym 40D.............????????????
edit: JAk Tokina 16-50 bedzie super optycznie i jak 40d nic nie pokaze oraz 3d nie obnizy ceny 5d do powiedzmy 6000 brutto. to sie (powaznie) obraze i kupie sobie nikona d80/d200 z ta wlasnie tokina. Inna sprawa ze ta tokina jest jedyna rzecza ktora moze mnie utrzymac przez dluzszy czas przy cropie.
Uwaga komunikat !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
moze piszmy takie posty to sie moze canon wystrasz i zacznie brac nas powaznie pod uwage. a nie. piszemy tylko ze strasznie chemy wszyscy miec 5d a przez to sami cene trzymamy tak wysokoi canon ma gdzies obnizanie ceny bo i po co ? poczeka a my i tak zaplacimy.
Trampek nie licz na taką obniżkę ceny 5D, nierealne.
Postaw się po stronie marketingowców Canona i wszystko stanie się jasne.
oskarkowy, dostałeś już to cudo do testów ?