Odp: Canon 5D Classic do ślubów w 2015r ???
Też stałem się szczęśliwym posiadaczem 5Dc :) stan jak ze sklepu i niech tak będzie. Te body warto brać nawet za 2500zł jak jest w dobrym stanie. Jeśli nawet było by jako zapas to i tak trzeba nauczyć się korzystać z niego w trudnych warunkach. Nowsze body ogłupiają... Faktycznie kolory z 5Dc są zdecydowanie lepsze i przyjemniejsze jak z 6D ;) Czarne szyny szkoda rysować lampą ;)
mam to samo, czasem mam myśli o sprzedaży, są jeszcze inne body częściej używane ale jak wezmę piątkę, zrobię kilka zdjęć to natychmiast mi przechodzi. Jak dla mnie 6d ze swoim "kompaktowym" obrazkiem do pięt nie dorasta staruszkowi. Oczywiście mówię to z punktu widzenia osoby której do szczęścia wystarcza iso 100-400:)
No tak, ale wysokie iso z 6D naprawdę jest mądrym dodatkiem i w trudnych warunkach nie zastąpione ;)
5d jest nadal bardzo dobrym rozwiązaniem tym bardziej przy obecnej jego cenie. Dla mnie obrazek z 5d classic jest niezastąpiony - wszystko co powyżej tj. 5d II i 5d III to zupełnie inny obraz...
P.S.
W stopce mam większość fot wykonanych 5d + niektóre nikon.
Podepnę się pod temat aby zadać pytanie.
Panowie/Panie czy warto kupić Canon 5d tzw clasic z przebiegiem 40 tyś (ponoć potwierdzonym) za 1400, czy lepiej dozbierać do mark II?
Wiem już co nieco o fotografii i ff wiem do czego posłuży. Idąc dalej. Nie jest mi niezbędne wysokie ISO i piksele w wersji miliard. Robię głównie portrety, czasem fashion i krajobrazy jak podróżuję, do tej pory miałem aps-h (Canon 1d mark II). Jednak nie wykluczam że będę czasem robił śluby.
Co sądzicie.
I nie wiem czy się przyda. Nie cropuje często, staram się tak komponować kadr aby nie musieć tego robić.
Cytat:
Zamieszczone przez
abi85
Podepnę się pod temat aby zadać pytanie.
Panowie/Panie czy warto kupić Canon 5d tzw clasic z przebiegiem 40 tyś (ponoć potwierdzonym) za 1400, czy lepiej dozbierać do mark II?
Wiem już co nieco o fotografii i ff wiem do czego posłuży. Idąc dalej. Nie jest mi niezbędne wysokie ISO i piksele w wersji miliard. Robię głównie portrety, czasem fashion i krajobrazy jak podróżuję, do tej pory miałem aps-h (Canon 1d mark II. Jednak nie wykluczam że będę czasem robił śluby.
Co sądzicie.
I nie wiem czy się przyda. Nie cropuje często, staram się tak komponować kadr aby nie musieć tego robić.
Do tego co piszesz warto, obrazek odwdzięczy Ci się :-)
Tylko sprawdź czy była akcja wymiany lustra zrobiona. Bo teraz to już trochę kosztuje.
30 zł chyba kosztuje.Miałem 3 piątki zrobiły sporo zdjęć i w żadnym się lustro nie odkleiło, myślę że z tym nagminnym pisaniu o lustrze to trochę przesada.