Odp: [2banan] moja galeria
Quote:
Originally Posted by
kometa
Nie wiem czy mogę się wstrzelić w temat w kwestii przygotowań, ale mam dwa pytania do takiej dzikiej fotografii.
1. Jak nie zamarznąć? Bo bez ruchu to nawet w ciepłym ubraniu się marznie.
2. Czy aparat nie odmawia przy mrozie po dłuższym czasie?
To jest dokładnie jak pisał słowniczek zawsze się zmarźnie ale jak staniesz po sporym dystansie to jest tragedia, ale jak chodzi o same Sikorski są one dość wyrozumiale przyleci kilka razy i kilka minut przerwy i znów zaczyna latać i tak do syta a ja tylko na MF robię zdjęcia jak jest na minusie pozdrawiam
112 fajny pomysł na fotę, podoba mi się. 113...no właśnie. Niewolę u dzikiego zwierzęcia/ptaka widać po oczach. Jakiś młodzik?...
Quote:
Originally Posted by
słowiczek
Jakiś młodzik?...
nie wiem czy to młodzik, raczej nie wygladał na takiego, bardziej żywa i na oko młodsza była ta na 114. :)
114.
Nieostro, biały ptak na białym tle to nie jest najszczęśliwsza kompozycja,ALE coś się dzieje. Nie sposób być od razu mega Professional Wildlife Photography. Ujęcie na tak. Szczegóły dopracujesz. Jakie szkło?
canon 75-300, dobre szkło ale mydli nieco dlatego szykuje się do podmiany na canona 55-250IS zobaczymy co to szkło pokaże na pewno jest wolniejsze na AF
Lepiej się wstrzymaj. Popularne zoomy w zakresie 70-300 nie są dobre na długim końcu. Dobry obrazek kończy się na 200-220 w zależności od światła zastanego, przejrzystości powietrza, odległości do obiektu. Moja rada, cykaj dalej tym co masz i odkładaj kasę. Robię dokładnie w ten sam sposób. Co wybiorę, napiszę Ci.
zbieram słowiczek zbieram, możne uzbieram na 400 ale jeszcze się zejdzie :)
Słowiczek, napisz gdzieś w takim miejscu, żeby każdy mógł przeczytać, sam jestem ciekaw. Liczę się z tym, ze kiedyś będę chciał wymienić mojego tamiego na coś lepszego i opinia kogoś z doświadczeniem będzie cenna.