Ciekawe te Twoje foty. Brawo :-)
Wersja do druku
Ciekawe te Twoje foty. Brawo :-)
Dzięki. Szkoda że jelenia się żadnego nie udało tak zrobić. Teraz tyra ale na wiosnę wracam!
To samo miejsce co ostatnia myszarka, ale inna pora roku i model :P
114. Canon R, 24/2.8 IS, F11, iso 3200, 4 lampy - jedna przewrócona i wytaragana w bok a na koniec obsikana przez lisa :P
Jak zwykle fajnie w kadrze, mi taki rodzaj fotografii przyrodniczej bardzo odpowiada :)
Trochę przypadkowa poza liska, zabawnie wyszło, bo wygląda jakby się w blika wpatrywał. Rozumiem, że nie łatwo trafić z wyzwoleniem gdy są lampy potrzebne (wyzwolenie ręczne czy automatyczne?).
Są w tym sezonie tropy wilków w pobliżu?
zdjećia nie uznaję za udane, ale bieda taka że musiałem je wrzucić :P
Jutro poprawka, trochę inaczej mu pokarzę gdzie ma iść ;)
Co do technicznych spraw to bardzo duzo zmiennych, jak ustawisz na początku tak do rana musi stać :P
Wilki są, praktycznie 90% szans na znalezienie tropów gdy jest śnieg.
Zaczyna się cieczka, będzie można potropić krwawe ślady :P
Czyli wszystko (kadr, oświetlenie) ustawione pod lisa jest? Wilk raczej się nie zmieści?
Tutaj (Poznań) praktycznie śniegu nie ma w lesie, jedynie stare (sprzed paru dni) tropy zamarznięte można znaleźć, świeże raczej już się nie odbiją nawet na piasku.
Generalnie tak, choć to jedno z 4 miejsc jakie atakuję. Teoretycznie wilk mógłby się tu zmieścić, gdyby akurat trzymał łęb przy ziemi i węszył, ale to jest nieraalne że przyjdzie wilk. Na wilki i misie jadę na wiosnę, w miejsca gdzie jest ich więcej niż 3 osobniki na powiat....
Jak masz fejsa to tutaj mam filmik z tegorocznego tropienia: https://web.facebook.com/kurdeniewie...084654183/?t=0
Pozdro.
Szukasz asystenta? Kogoś kto będzie tachał twoje zabawki? Jak by co to zgadzam sie ;)
Hehe, czasem by się ktoś taki przydał, głównie do pilnowania aparatu w nocy ;)
Dziś testowałem nowe tele.
115. R, 400/4 IS DO II, F4, 1/200s, iso 1600
"nie wiem, nie znam się,nie orientuję się, zarobiony jestem", ale zdjęcie jest O.K.