Odp: Sigma 35mm f/1.4 DG HSM
Dzięki dokładności AF w Sigmie 85 i szybkości którą posiadam, jestem wstanie kupić tą 35 w ciemno! foce nie marudzę jak tutaj dużo osób, foce i jeszcze raz foce i nie mogę uwierzyć w niektórych zapał jechania tej marki z błotem i ciągłym katowaniem tych samych tekstów, że jest lipa z AF bo 5lat temu miał zły egzemplarz... i teraz na pewno są też problemy - ogarnijcie się ludzie !
Sigma 85 była kupiona w sklepie, wziąłem pierwszą lepszą z brzegu, idealnie pasowała! Foce śluby, i mega dużo portretów. Nie wiem co to jest FF/BF - To szkło nie ma równych, w tym przedziale cenowym, do tego zauważalnie szybciej przebiega skala ostrości od 85L
Jest pewne że sigma 35 będzie świetnym szkłem !
a mieszanie z błotem czegoś czego się nie miało w rękach proszę wsadzić sobie w książki, jutubowi recenzenci :) zamiast skupiać się nad robieniem zamieszania wokół sprzętu, polecam zorganizować jakąś sesje i cieszyć się pasją! :)
Cytat:
Zamieszczone przez
kurczeblade
foce nie marudzę jak tutaj dużo osób
Bo tu się marudzi, a nie foci. Ci, którzy focą nie mają czasu na takie dyrdymały :) Pisałem to już kilka razy i albo posty kasują, albo kartki rozdają. Olej forum, rób zdjęcia :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Kwapiszon
Bo tu się marudzi, a nie foci. Ci, którzy focą nie mają czasu na takie dyrdymały :) Pisałem to już kilka razy i albo posty kasują, albo kartki rozdają. Olej forum, rób zdjęcia :)
Proszę skorzystaj ze swoich rad,obserwacji i wniosków.W innym wypadku Twoje niezwykle profesjonalne przewidywania się sprawdzą jak już nieraz .........Oni tu są i czytają :shock:
Cytat:
Zamieszczone przez
Kwapiszon
Bo tu się marudzi, a nie foci...
Coś tam się zawsze ustrzeli :)
Co prawda troszkę po fakcie...
[Prorok jaki czy co??????????]
A tak na serio to wróćmy do testów szkła,opinii,wrażeń...Nie psujmy wątku przez OT.
Cytat:
Zamieszczone przez
kurczeblade
Dzięki dokładności AF w Sigmie 85 i szybkości którą posiadam, jestem wstanie kupić tą 35 w ciemno! foce nie marudzę jak tutaj dużo osób, foce i jeszcze raz foce i nie mogę uwierzyć w niektórych zapał jechania tej marki z błotem i ciągłym katowaniem tych samych tekstów, że jest lipa z AF bo 5lat temu miał zły egzemplarz... i teraz na pewno są też problemy - ogarnijcie się ludzie !
Sigma 85 była kupiona w sklepie, wziąłem pierwszą lepszą z brzegu, idealnie pasowała! Foce śluby, i mega dużo portretów. Nie wiem co to jest FF/BF - To szkło nie ma równych, w tym przedziale cenowym, do tego zauważalnie szybciej przebiega skala ostrości od 85L
Jest pewne że sigma 35 będzie świetnym szkłem !
a mieszanie z błotem czegoś czego się nie miało w rękach proszę wsadzić sobie w książki, jutubowi recenzenci :) zamiast skupiać się nad robieniem zamieszania wokół sprzętu, polecam zorganizować jakąś sesje i cieszyć się pasją! :)
Zgadzam się z tym jak najbardziej.
Ja spokojnie poczekam jak pojawi się w sklepie. A za oceanem jest już spora ilość zdjęć i dużo pozytywnych opinii o tym słoiku. Tam to nawet Samyang jest super, bo ludzie faktycznie czerpią radość z fotografowania a nie spuszczają się nad sprzętem...
Cytat:
Zamieszczone przez
Kwapiszon
... ale nie :P lepiej skopiować i wkleić ponownie:
miałem 10lat temu Sigme, AF miał straszliwą wadę FF +56760 której na korpusie nie byłem wstanie skorygować, oddałem do serwisu, a po serwisie SIGMA obiektyw miał znów wadę, tym razem BF tak że w czasie naciskania migawki cofało mnie do tyłu i zdjęcie nie było ostre, od tamtej pory nie wierze Sigmie, i całemu światu, kupuje tylko Lki które są pozbawione wad i ogólnie lepiej mi się śpi, mam lepsze sny i większą wypłatę, ogólnie lepszy seks z żoną i lepszy standard życia... :) no i radzę Wam nie kupujcie tego shitu, bo 10lat temu ...
wracając do sedna:
mam nadzieje że sigma wleje 35L i w końcu zacznie robić poważna konkurencje dla stajni L. Pokazując klasę że da się zrobić dobre szkła bez wad AF jak w przypadku 85 1.4 :)
niecierpliwie czekam na test Cichego :)
Przy obecnej polityce cenowej Canona będę dopingował każdego niezależnego producenta słoików (pod warunkiem że nie będzie naśladował tej polityki). Sample z tej sigmy wyglądają bardziej niż zachęcająco, pozostaje czekać na testy AF i liczyć że będzie lepiej niż dobrze. Jeśli ta Sigma przebije eLke to Canon straci ważny argument na rzecz swojego systemu jakim była ta ogniskowa. Może to poukłada w głowach księgowym z tej firmy i ceny nowych szkiełek zejdą do bardziej ludzkiego poziomu.
Cytat:
Zamieszczone przez
kurczeblade
miałem 10lat temu Sigme, AF miał straszliwą wadę FF +56760 której na korpusie nie byłem wstanie skorygować, oddałem do serwisu, a po serwisie SIGMA obiektyw miał znów wadę, tym razem BF tak że w czasie naciskania migawki cofało mnie do tyłu i zdjęcie nie było ostre, od tamtej pory nie wierze Sigmie, i całemu światu, kupuje tylko Lki które są pozbawione wad i ogólnie lepiej mi się śpi, mam lepsze sny i większą wypłatę, ogólnie lepszy seks z żoną i lepszy standard życia... :) no i radzę Wam nie kupujcie tego shitu, bo 10lat temu ...
a cóż to za desperacki scenariusz?
a ta Sigma czy sie komus podoba czy nie, czy będzie miała BF/FF czy nie to i tak sie będzie super sprzedawać, w tej cenie?? i cały czas mnie zastanawia skąd taka niska cena? krok marketingowy?
Cytat:
a ta Sigma czy sie komus podoba czy nie, czy będzie miała BF/FF czy nie to i tak sie będzie super sprzedawać, w tej cenie?? i cały czas mnie zastanawia skąd taka niska cena? krok marketingowy?
W sumie to tylko trochę wyszlifowanego szkła i blachy. Może opracowali wydajniejsze linie produkcyjne? I tańsze sposoby produkcji soczewek niskodyspersyjnych. A może chcą dokładać do interesu i upaść. :D