Odp: Canon 50mm f/1.2 L USM lens
Cytat:
Zamieszczone przez
filharmoniusz
Po dzisiejszym dniu uważam, że 50L jest obiektywem kosmicznym. Daje absolutnie odrealniony obraz. Dzisiaj robiłem zdjęcia portretowe z założeniem, aby skupić się jedynie na emocji podczas fotografowania. Nie zważać zupełnie na technikalia. Po prostu naciskać spust w odpowiednim momencie. Efektami nie mogę się nacieszyć. Przestają być istotne przerysowania, aberracje, nieostrości... Na zdjęcie zostaje przeniesiona ta emocja, nie myślę o tym, o czym nie myślałem w czasie robienia zdjęć. Fotografowałem blisko minimalnej odległości ostrzenia. To dużo pomaga. Zdjęcia obiecuję zamieścić później.
Wrzuć, chętnie zobaczę bo od tygodnia zastanawiam się 50/1,2 vs S35/1.4
Miałem 50L, sprzedałem, mam teraz Sigma 35/1.4
Masz kase na 50L ? Moja rada: kup Sigma 35/1.4 i Canon 50/1.4
Bedzie o wiele wiecej pozytku niz z samego 50L ;]
Chyba lepiej Sigme 50. Solidniejsza. Szybka i celna. Im dłużej z nią łażę tym mi się bardziej podoba.
Czekam kiedy zaczniecie kupowac lustrzanki Sigmy :mrgreen:
Jak zrobią ********ą to czemu by się miało jej nie kupić? :)
Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
Cytat:
Zamieszczone przez
filharmoniusz
Po dzisiejszym dniu uważam, że 50L jest obiektywem kosmicznym. Daje absolutnie odrealniony obraz. Dzisiaj robiłem zdjęcia portretowe z założeniem, aby skupić się jedynie na emocji podczas fotografowania. Nie zważać zupełnie na technikalia. Po prostu naciskać spust w odpowiednim momencie. Efektami nie mogę się nacieszyć. Przestają być istotne przerysowania, aberracje, nieostrości... Na zdjęcie zostaje przeniesiona ta emocja, nie myślę o tym, o czym nie myślałem w czasie robienia zdjęć. Fotografowałem blisko minimalnej odległości ostrzenia. To dużo pomaga. Zdjęcia obiecuję zamieścić później.
Dawaj, dawaj :-)
Cytat:
Zamieszczone przez
BeatX
Miałem 50L, sprzedałem, mam teraz Sigma 35/1.4
Masz kase na 50L ? Moja rada: kup Sigma 35/1.4 i Canon 50/1.4
Bedzie o wiele wiecej pozytku niz z samego 50L ;]
Problem jest ten, że 50/1.4 już mam...:P
no to kroku milowego w fotografii nie zrobisz, zamieniajac 50/1.4 na 50L ;] chociazby nie wiem jakie argumenty padaly, za tym ze 50L jest lepsze od C50/1.4
ale na pewno Twoja fotografia zyska na wyrazie, jak dorzucisz do PF zdjecia z 35/1.4 8-)
i to obojetnie, czy 35L, czy Sigma 35/1.4
aczkolwiek Sigma jest lepsza optycznie i tansza o 2000 pln, od 35L
za to eLka ma 2x szybszy AF, co ma zasadnicze znaczenie jak focisz jedno zdjecie po drugim ze skrajnych odleglosci ostrzenia, np. "makro" obraczek slubnych, a po sekundzie portret calej sylwetki pary mlodej :mrgreen:
Cytat:
Czekam kiedy zaczniecie kupowac lustrzanki Sigmy
Jakby zrobili jakiegoś Faveona FF w sensownej cenie to ja chętnie.
Pod względem econo i osiągów to Sigma bije 50 L. Ale ja tam nie lubię miękkości i wolę chirurgię i w ogóle kasa do mnie bardziej przemawia. Jedni wolą jabłka a drudzy Androida. :D