Zamieszczone przez
moregun
kolega ma triopo GT 3228x8C na którym stawia 500L i mówi że w sumie ma w miarę stabilnie, wiec patrząc że ja mam tylko ciemne 400L to mi już by odpowiadała (ciekawostka - jak sie odkręciła śrubka i coś tam jeszcze w statywie triopo to wysłał do serwisu i przysłali nowy, który działa bez zarzutu)
ale w podobnej cenie kupiłem Sirui N-2004 - więc te 2 mogę jakoś tam porównać
koszt 519 zł
cechy które mnie interesują: wysoki (max 165 cm) co przy głowicy benro b-2 i zapiętym body jest to wyższe ode mnie (triopo 152,5 cm), jak ma moje potrzeby stabilny (przez parę miesięcy miałem frotkę 055 i na tym było można się oprzeć- dzięki niemu zdołałem się wygrzebać z bagna, w które wpadłem do połowy ud - poprostu położyłem na 2 kępy i się podciągałem), stabilność triopo jest podobna, grubość nóżek 28 mm, nogi są skręcane, ma 4 sekcje nóg czyli po 3 pokrętła na każdej, w miarę lekki 1,6 kg (magnezowy) poprzednio miałem taki `no name` 2,5 kg (podobna waga manfrotto) a teraz z głowicą mam lżej ale nie jest piórkowy żeby wiatr miotał aparatem. (triopo jest karbonowy i jest o 300 gram lżejszy). Co ważne --- 6 lat gwarancji
wszystko jest spasowane chodzi z odpowiednimi oporami - polecam