sigur ros, primus, joy division, aimee mann, faith no more,kate bush, interpol, the cure, david gray, mogwai, travis....
wiec trudno powiedzieć czy to rock czy moze jeszcze inny gatunek.
Wersja do druku
sigur ros, primus, joy division, aimee mann, faith no more,kate bush, interpol, the cure, david gray, mogwai, travis....
wiec trudno powiedzieć czy to rock czy moze jeszcze inny gatunek.
Dire Straits ( choć ostatnio częściej solowych płyt samego Knopflera ), Pat Metheny, Pink Floyd często muzyki etnicznej a najczęsciej USM z mojej 300 :)
U mnie to roznie od:
The wolgang press, Joy division, Bauhaus, Sisters of Mercy, czyli Ci co wiedza, glownie zespoly wychodzace z 4AD, ale tez The Cure i o podobnym brzmieniu... czyli przeszlismy przez dolujaca muzyke :) wiec bierzemy cos weselszego i tu moglbym pare utworkow z lat 80 wymienic, niemniej wyroznia sie Duran Duran i dla mnie absolutny faworyt z wszystkiego co slucham i co mam cala dyskografie plus plyty muzyczne DVD plus wydania kocertowe i teledyskowe DVD, a jest to... Depeche Mode
Natomiast z tego co ostatnio jest produkowane i zespolow, to wlasciwie nic nie przyciagnelo mnie poza Marylin Manson
Wątek bez sensu, ale nabije sobie licznik ;) -tera słucham Marcusa Millera Higher Ground
Radiohead, Myslovitz, The Veills, Lao Che, Led Zeppelin, Waglewski z synalkami, Pink Floyd itd itd
U mnie ostatnio na fali Aretha Franklin i Carlos Santana.
Dużo skakania po wątkach.. Ja osobiście RHCP, Radiohead, Floydzi, Tool i Perfect Circle. Ale ponieważ wszystko musi mieć swoją przeciwwagę - moja ulubiona "kapela" to Dave Matthews Band :roll: (jeśli nie znacie, poszukajcie jakiegokolwiek singielka)
A jako że kobiety łagodzą obyczaje - za lepszą połową przejmuję dużo jazzu i World Music w każdej postaci. Na przykład Możdżer, Garbarek i Trio Jagodziński, a z etno - Baka Beyond. A ostatnimi czasy Jazz na Starówce sobie bardzo chwalę 8)
Od tygodnia męczę Kataklysm non stop. Fajny chamski i prosty death metal. Jest dobrze.
nirvana. rhcp. myslovitz. pearl jam. alice in chains. z musicali: romeo i julia, metro, upiór w operze, happysad. czasem evanescense, czasem katie melua, czasem metallica. Często strare dobre małżeństwo. i dużo szant w przeróżnym wykonaniu. od klasycznego przy ognisku z gitarą, po wykonastwo Pearl Harbora.