Ostatnio jakoś starsze moje dziecię obfacam (ładne słowo ;) )
Wersja do druku
Fajne. Coś z tym tłem nie tak z jednej strony.
szczerze? - nie odwaze sie ;-), ale po koleji
1. ciemno
2. krzywo
3. brudno ;-)
4. kadr
na poczatek
dokładnie to co pisze jac.
No i robiłeś zdjęcie od góry - co widać. :/
Niestety, zdjęcia reklamowe to nie takie hop siup. :)
No wiem, że nie siup. Pierwszy raz takie próbowałem pstrykać i jak widać słabo wyszło ale bede walczył dalej. A to, że z góry to jakaś wada?:roll: Chciałem pokazać trzeci wymiar/bryłę i dlatego zdecydowalem sie tak kadrować
IMHO trzeba było z boku a nie od dóry, wtedy krawędzie też pokażą że to bryła. To szare pod zakrętką to co to jest? Jeśli z metalu to coś nie bardzo wyszło.. Po dzisiejszych pracach mojej żony w podobnym temacie i przejrzeniu na szybko wszystkich zdjęć wyszło że bez delikatnego prześwietlenia (1/3 lub 2/3 EV) jak nie masz dużo światła to tło wyjdzie trochę szare jak polegasz na światłomierzu, jeśli chodzi o cień to albo go nie ma wcale albo dodaje zdjęciu plastyki i pokazujesz cały.. Co do WB to zależy czym oświetlasz.. jeśli "domowymi" metodami to polecam WB na szarą kartę, wychodzi całkiem dobrze..
Pozdr
Artur
To szarę to metal (trzeba jeszcze Kelbyego poczytać co by wyszło). A szarość tła jest zrobiona w PSie. Oryginał był bardziej doświetlony ale wtedy IMO za bardzo butelka zlewała się z tłem. Nic no trzeba powalczyć