Odp: [najeli] moje podróże duże :)
159 jest "śmieszne" ale bardziej w znaczeniu słowa "funny". Ta pani wygląda, jakby ja cos teleportowało bez jej zgody, prosto z Nju Jorku, co najmniej. :D Jest kompletnie odrealniona i pasuje do klimatu jak kwiatek do baraniego kożucha. Bardzo mi się podoba ten kontrast.
Trochę mniej mi sie podoba zniekształcenie jej postaci, wywołane zbyt wysokim kadrowaniem, na szerokim kącie. Ale domyślam sie, że niekoniecznie był czas cos zmienić. :)
Cytat:
Trochę mniej mi sie podoba zniekształcenie jej postaci, wywołane zbyt wysokim kadrowaniem, na szerokim kącie. Ale domyślam sie, że niekoniecznie był czas cos zmienić.
Czas,czasem ..ale skutki pewnie byłyby inne jeszcze.Zdjęcie utrwaliło chwilę,przymknięte na sekundę lub mniej oczy,grymas twarzy ..to zniknie i nie wróci ...
Ten a nie inny moment to magia tego zdjęcia i magia fotografii jako takiej.Rejestrującej a nie tworzącej.
To zdjęcie świetnie pokazuje również jak wielka jest słabość fotografii kreowanej np.tzw.ślubnej gdzie najczęściej nieudolnie fotograf próbuje ustawiać ,tworzyć coś co chce pokazać On ,sądząc że pokazuje rzeczywistość..
autentyczność pokazanej chwili jest bezcenna i świetnie wyczuwana przez oglądajacych.
Fotka z tych które się zapamiętuje.
To było wybitnie uchwycenie chwili. Mam tylko jedno takie zdjęcie :)
Cóż..jeden z moich ulubionych fotografów oceniał ze takie zdjęcia robimy średnio jedno na 10 tys :smile:
fotografia to truudny fach i nisko płatny :idea: [ta dobra]
Dlatego planuję pozostawić fotografię w sferze hobby :)
Gdy fotografia przestaje być hobby to nazywa się zawód lub rzemiosło czyli klient,pracodawca mówi, my robimy.
Co czuł Kossak malując tak samo 1119-ego "Ułana z dziewczyną" w tym samym roku, można łatwo odgadnąć :-) .Wchodził do pracowni i mówił "chłopaki jeszcze "Ułan" dwa razy na czwartek...
Niemniej my mamy drukarki :idea:
160. z pewną nieśmiałością, ale jednak popatrzę...
Fotka z tych,które mówią...
... nie tylko mówią ale i przykuwają spojrzenie :D
Dzięki za komentarze :)
161. Takie "domki" miały powodować powrót do miejsca ich postawienia. Lub być miejscem odpoczynku dla wędrujących dusz. Nie udało mi się uzyskać pełnej informacji na ich temat.
W Angkorze jest ich pełno, mogłabym zrobić osobną galerię im poświęconą :)