od dołu miałem na myśli od strony gdzie stał aparat... sorry, że wyraziłem się niezbyt jasno. Bierzesz blendę, tj. kawałek steropianu i musi być dobrze :)
Wersja do druku
od dołu miałem na myśli od strony gdzie stał aparat... sorry, że wyraziłem się niezbyt jasno. Bierzesz blendę, tj. kawałek steropianu i musi być dobrze :)
mozesz dokladniej rozwinac to, bo troszeczke nie rozumiem. Moze noc i dlatego
Blenda powodoje fajne rozproszenie swiatla i odbicie zgadza sie?
Tzn Przedmiot ma na niej lezec?
Owszem, dla tego napisałem że dodał bym więcej światła, co do odbić to nie będzie to takie łatwe, obiekt fotografowany silnie odbija nawet jak nie ma za dużo światła bo jest właśnie z takiego materiału a nie z innego zrobiony i nie wiem czy tu nawet jakieś blendy pomogą.
Witam,
Jakich przeslon( F) powinienem uzywac przy packshotach, na bialym tle?
Co jest optymalne, aby uzyskac dobra ostrosc.
Do oceny w pelnych wymiarach
http://img143.imageshack.us/img143/9470/robootbdn5.jpg
Nie jestem profesionalistą w tej dziedzinie (zresztą jak i w wiekszości dziedzin), ale nie trafiłeś w ogóle AF na nóż. Poza tym zależy co chcesz uzyskać na packshotach, czy duże czy małe GO. Myślę, że większa przesłona niż F5.6 nie występuje w packshotach.
Poza tym część osób udostępnia swoje exify do zdjęć więc możesz podpatrzeć kto co i jak robi oraz jakie są tego efekty.
moj pierwszy 'packshot', powstal gdy ogarniała mnie nuda, a co:
robione KITem; w domciu teraz nie mam nic Lepszego
Pzdr.
Też polubiłem ten klimacik, wzorowałem się własnie na Twojej pracy :)
A góre przepalilem poziomami, ponieważ chcialem uzyskac 'żywe' kolorki.
pzdr.
Witam,
to ja też dołączam
Poniżej moje pierwsze próby, wszelkie uwagi, zwłaszcza te krytyczne mile widziane :)